امروز : پنج شنبه ۱ آذر ۱۴۰۳

دوشنبه بازار ۱۳ تا ۱۹ شهریور ماه ۱۳۹۶ – شماره ۸۲


طوفان‌های پی‌درپی در ایالات متحده امریکا و همچنین نوسانات ارزش دلار در مقابل سایر ارزها باعث سردرگمی در دیگر بازارها همچون نفت، سهام و کامودیتی‌ها شده است. همچنین تداوم تنش‌های سیاسی در جهان موجب شده تا طلا و سایر دارایی‌های کم‌ریسک همچنان اصلی‌ترین گزینه سرمایه‌گذاران باشد.

دوشنبه: آزمایش نظامی کره‌شمالی و افزایش ریسک‌های سیاسی موجب شد تقاضا برای دارایی‌های کم‌ریسک نظیر طلا و ین ژاپن افزایش یافته و شاخص‌های بازارهای سهام در منطقه شرق آسیا کاهش یابد. شاخص KOSPI در کره‌جنوبی با 1/19 درصد افت، منفی‌ترین عملکرد را داشت و دو شرکت هیوندای موتور و سامسونگ الکترونیک با 2/1 و 0/95 درصد بیشترین کاهش ارزش را در معاملات این بورس داشتند. تنش‌های سیاسی در شبه ‌جزیره کره، بورس‌های اروپایی را نیز قرمز‌پوش کرد. در این روز شاخص IBEX در کشور اسپانیا با 0/8 درصد تنزل نسبت ‌به سایرین منفی‌تر بود. گروه فناوری اطلاعات نیز بدترین عملکرد را در میان گروه‌ها داشت. در معاملات امروز سرمایه‌گذاران نیم‌نگاهی به جلسه این هفته بانک مرکزی اروپا داشتند. در امریکا شاخص‌ها بر خلاف آسیا و اروپا نخستین روز کاری هفته را در اعدادی مثبت به‌پایان رساندند که اعلام آمار مطلوب اشتغال در ماه آگوست مهم‌ترین دلیل این افزایش شاخص‌ها به‌شمار می‌رود. در معاملات این روز، شاخص S&P500 با 0/2 درصد، بیشترین رشد را داشت که گروه انرژی بیشترین نقش را در این صعود ایفا کرد. 

سه‌شنبه: معاملات سهام در شرق آسیا برای برخی شاخص‌های منطقه رشد و برای برخی تنزل به‌همراه داشت، به‌گونه‌ای که شاخص‌ها در بورس‌های ژاپن و کره‌جنوبی منفی و در هنگ کنگ، شانگهای و استرالیا مثبت بسته شدند. ادامه تنش‌ها در شبه‌جزیره کره، اعلام شاخص مدیران خرید در چین و اعلام عدم‌تغییر نرخ ‌بهره استرالیا از مهم‌ترین عوامل تأثیرگذار بر معاملات این روز به‌شمار می‌روند. اکثر شاخص‌های سهام در بورس‌های اروپایی روزی نزولی را سپری کردند. شاخص DAX در بورس فرانکفورت تنها شاخص مثبت در میان شاخص‌های عمده اروپایی بود. در این روز گروه بانکداری با 1/25 درصد، بهترین عملکرد و گروه نفت و گاز با 0/69 درصد، بدترین عملکرد را داشتند. تداوم تنش‌ها بین امریکا و کره‌شمالی موجب شد شاخص‌های سهام در امریکا نیز روندی نزولی را سپری کنند. شاخص داوجونز با 1/07 درصد کاهش منفی‌ترین عملکرد را داشت. شرکت‌های گروه فناوری اطلاعات، گلدمن ساکس و بوئینگ بیشترین تأثیر را در نزول این شاخص داشتند.

چهارشنبه: نماگرهای سهام در شرق آسیا متأثر از تداوم تنش‌ها در شبه‌جزیره‌ کره، با کاهش مواجه شدند. شاخص HSI در بورس هنگ‌کنگ با 0/46 درصد کاهش، منفی‌ترین شاخص بود. در معاملات این روز صنایع خودروسازی و فولاد بدترین و گروه‌های معادن، طلا و انرژی بهترین عملکرد را به‌نام خود ثبت کردند. معاملات این روز در اروپا برای برخی شاخص‌ها با صعود و برخی با نزول همراه بود. به‌گونه‌ای که نماگر بورس‌های انگلیس و اسپانیا منفی و شاخص بورس‌های فرانسه و آلمان مثبت بودند. همچنین گروه خودرو‌سازی با 1/69 درصد رشد، بیشترین افزایش را به‌نام خود ثبت کرد. در بین شرکت‌ها نیز افزایش 5/72 درصدی شرکت فنلاندی اوریون مورد توجه قرار گرفت. در امریکا پس از حمایت رییس‌جمهور دونالد‌ترامپ از گسترش سقف بدهی و طرح بودجه دولت، شاخص‌های سهام در وال‌استریت با افزایش مواجه شدند. در معاملات این روز شاخص S&P500 با صعود 0/31 درصدی، صعودی‌ترین شاخص بود که گروه انرژی، بیشترین تأثیر را در این رشد از خود برجای گذاشت. 

پنج‌شنبه: در معاملات این روز بازارهای سهام در منطقه شرق آسیا، برخی از شاخص‌ها مثبت و برخی دیگر منفی بسته شدند. شاخص KOSPI در بورس سئول با 1/14 درصد، بیشترین رشد را در بین سایرین داشت که افزایش قیمت 2/38 درصدی سهام شرکت سامسونگ‌الکترونیک و 1/47 درصدی هیوندای موتور تأثیر زیادی در افزایش این شاخص داشتند. اغلب بازارهای اروپایی معاملات خود را با افزایش شاخص‌ها به‌پایان رساندند. شاخص DAX در بورس فرانکفورت با 0/67 درصد بیشترین رشد را در میان سایر شاخص‌ها داشت. در معاملات این روز گروه خودروسازی به روند صعودی خود ادامه داد. این درحالی است که شرکت فراری به دلیل کاهش درجه‌اش از سوی مورگان‌استنلی با کاهش ارزش 6/8 درصدی مواجه شد. در میان شاخص‌های سه‌گانه وال‌استریت تنها شاخص نزدک مثبت بوده و دو شاخص دیگر در اعدادی پایین‌تر از روز قبل به‌کار خود پایان دادند. گروه بانکداری بدترین عملکرد را در معاملات امروز به‌نام خود ثبت کرد؛ به‌گونه‌ای که بانک امریکا، سی‌تی‌گروپ و گلدمن‌ساچ همگی با کاهش بیش از یک‌ درصدی مواجه شدند. 

جمعه: اعلام آمار صادرات و واردات چین در ماه آگوست و تصمیمات اقتصادی در اتحادیه اروپا، موجب شد اغلب شاخص‌های بازارهای سهام با کاهش مواجه شوند. در معاملات این روز شاخص نیکی در بورس ژاپن با 0/63 درصد کاهش، بیشترین افت را داشت و به پایین‌ترین حد از ماه‌ می تاکنون رسید. گروه هیوندای نیز به روند کاهشی خود ادامه داد. در اروپا برخی شاخص‌ها مثبت و برخی دیگر منفی بسته شدند. شاخص FTSE در بورس لندن با 0/26 درصد کاهش، بیشترین نوسان را در بین شاخص‌های مطرح داشت. گروه منابع معدنی نیز با 1/77 درصد افت، ضعیف‌ترین عملکرد را در میان گروه‌ها داشت. تصمیم روز گذشته بانک مرکزی اروپا در عدم‌تغییر نرخ‌بهره این اتحادیه از رقم صفر، از مهم‌ترین اخبار مؤثر بر معاملات به‌شمار می‌رود. آغاز طوفان هوریکن‌ایرما در ایالت فلوریدا موجب تلاطم در بازارهای امریکا شد. شاخص نزدک با 0/59 درصد کاهش بیشترین افت را به‌نام خود ثبت کرد. گروه بیمه نیز به‌دلیل طوفان، بیشترین کاهش و گروه‌های ساخت‌و‌ساز و مواد معدنی بیشترین افزایش را در بین گروه‌های مختلف داشتند..



82-4



82-3





دوشنبه: طلا در معاملات روز دوشنبه بازار جهانی در پی آزمایش هسته‌ای قدرتمند کره‌شمالی که سرمایه‌گذاران را متقاضی خرید دارایی‌های امن ساخت، به بالاترین قیمت در حدود ۱۰ ماه گذشته صعود کرد. هر اونس طلا برای تحویل فوری در معاملات روز جاری 0/65 درصد رشد کرد و به 1.333/87 دلار رسید.

سه‌شنبه: بهای هر اونس طلا در معاملات این روز یا 0/44 درصد افزایش یافت و در 1.339/71 دلار بسته شد که بالاترین قیمت از 22 سپتامبر سال گذشته بود.

چهارشنبه: قیمت طلا تحت‌تأثیر کاهش احتمال نرخ بهره امریکا و افزایش ارزش دلار امریکا با کاهش نسبی روبرو شد. در معاملات این روز هر اونس طلا با 0/41 درصد کاهش در ایستگاه 1.334/22 دلار ایستاد.

پنج‌شنبه: در حالی که بعد از انتشار آمارهای ضعیف تر از حد انتظار از بازار کار امریکا ارزش دلار افت کرده و به دلیل تنش‌ها بر سر کره‌شمالی تقاضا برای سرمایه‌گذاری امن در بازار طلا بالا رفته است، قیمت فلز زرد امروز به بالاترین رقم یک‌سال گذشته رسید.

جمعه: صعود به سطوح بالای قیمتی در یک سال گذشته موجب شد تا بسیاری از سرمایه‌گذاران بزرگ نظیر صندوق‌ها اقدام به عرضه طلا و شناسایی سود نمایند به‌گونه‌ای که بهای هر اونس برای تحویل فوری با 0/19 درصد کاهش به 1.346/59 دلار رسید. این در حالی است که در بازار آتی قیمت‌ها همچنان با افزایش روبه‌رو بودند.

82-7





82-8



دوشنبه: قیمت نفت برنت به‌دلیل هجوم سرمایه‌ها به بازار طلا بعد از آزمایش هسته‌ای کره‌شمالی با افت مواجه شده و بازار نفت وضعیت آشفته‌ای پیدا کرد. در معاملات این روز نت برنت دریای شمال با 0/78 درصد کاهش در 52/34 دلار بسته شد. این در حالی‌است که به‌دلیل تعطیلات نفت خام امریکا قیمت‌گذاری نشد.

سه‌شنبه: قیمت نفت امریکا با ازسرگیری تدریجی فعالیت پالایشگاه‌ها در خلیج مکزیک که در اثر تندباد هاروی تعطیل شده بودند، افزایش یافت. هر بشکه نفت خام امریکا با 5/01 درصد جهش 49/66 دلار فروخته شد و هر بشکه نفت برنت دریای شمال هم با 1/99 درصد رشد 53/38 دلار معامله شد.

چهارشنبه: عدم‌توازن عرضه و تقاضا دربازارهای مختلف موجب شد تا قیمت‌های پایه جهانی برخلاف جهت یکدیگر حرکت کنند.  از یک‌سو جهش قیمتی روز گذشته نفت وست تگزاس بسیاری سرمایه‌گذاران را برای شناسایی سود ترغیب کرد که این امر موجب کاهش 1/01 درصدی نفت در این بازار و رسیدن آن به 49/16 دلار شد. از سوی دیگر نیز نفت برنت 1/54 درصد افزایش یافت و به 2/57/4 دلار رسید.

پنج‌شنبه: آشفتگی در قیمت جهانی نفت تحت تاثیر عوامل مختلف ادامه یافت. افزایش تنش ها در شبه جزیره کره موجب شد تا نفت برنت با 0/54 درصد به روند صعودی خود ادامه داده و به 54/49 دلار برسد که بالاترین رقم از ماه آوریل به شمار می‌رود. اما هر بشکه نفت خام امریکا با 0/14 درصد کاهش 49/09 دلار فروخته شد. 

جمعه: نگرانی‌ها از کاهش تقاضا برای نفت در فلوریدا و قسمت‌های جنوب شرقی امریکا که در مسیر طوفان ایرما قرار دارد، موجب شد تا قیمت نفت خام کاهش یابد. اما به‌عقیده بسیاری از کارشناسان طوفان ایرما آسیب چندانی به بخش تولید نفت امریکا وارد نخواهد کرد. قیمت هر بشکه نفت خام امریکا در پایان معاملات این روز با 3/28 درصد کاهش به 47/48 دلار رسید. قیمت نفت برنت نیز در پایان معاملات1/30 درصد افت داشت و به 53/78 دلار رسید.

 82-9




دانلود نسخۀ PDF