امروز : پنج شنبه ۱ آذر ۱۴۰۳

دوشنبه بازار سرمایه ۱۳ تا ۱۹ آذر – شماره ۹۵


در این هفته بیشتر بازارهای جهانی تحت‌تأثیر جهش چشمگیر قیمت بیت‌کوین قرار داشتند. کاهش بهای طلای جهانی به پایین‌ترین سطح در چهار ماهه گذشته، نمونه‌ای از این تأثیر به‌شمار می‌رود. این در حالی است اعلام آمار بیکاری امریکا در روز جمعه، امیدواری سرمایه‌گذاران برای افزایش نرخ‌بهره امریکا در جلسه آتی فدرال‌رزرو را افزایش داده است.

در این هفته بیشتر بازارهای جهانی تحت‌تأثیر جهش چشمگیر قیمت بیت‌کوین قرار داشتند. کاهش بهای طلای جهانی به پایین‌ترین سطح در چهار ماهه گذشته، نمونه‌ای از این تأثیر به‌شمار می‌رود. این در حالی است اعلام آمار بیکاری امریکا در روز جمعه، امیدواری سرمایه‌گذاران برای افزایش نرخ‌بهره امریکا در جلسه آتی فدرال‌رزرو را افزایش داده است.
دوشنبه: حاصل معاملات سهام در بازارهای آسیا اقیانوسیه برای برخی بورس‌ها نظیر هنگ‌کنک و سئول صعودی و برای برخی دیگر هم‌چون توکیو و شانگهای نزولی بود. این معاملات به‌شدت تحت‌تأثیر اتفاقات سیاسی و اقتصادی روز جمعه امریکا قرار داشت، به‌طوری که بسیاری از سرمایه‌گذاران منتظر گشایش بازارهای بورس نیویورک بودند.
در قاره اروپا بیشتر شاخص‌های بازارهای سهام در اعدادی بالاتر از روز جمعه به معاملات خود پایان دادند و گروه‌های ساخت‌وساز و خودروسازی با حدود 1/5 درصد رشد، بهترین عملکرد را در میان گروه‌ها به‌نام خود ثبت کردند. شاخص DAX در بورس فرانکفورت نیز با 1/5 درصد صعود، بهترین عملکرد را در میان سایر شاخص‌ها داشت.
در معاملات بورس نیویورک، تصویب کلیات اصلاح نظام مالیاتی در روز جمعه باعث رشد 0/24 درصدی شاخص داوجونز شد، اما دو شاخص دیگر به‌دلیل ریزش قیمت سهام گروه فناوری اطلاعات با کاهش مواجه شدند. شاخص نزدک با 1/5 درصد کاهش، بدترین عملکرد را داشت و شرکت‌های فیس‌بوک، آلفابت و نتفلیکس بیشترین نقش را در این کاهش بازی کردند.
سه شنبه: شاخص بازارهای سهام در اغلب کشورهای منطقه آسیا اقیانوسیه کاهش یافت و شاخص هنگ‌سنگ در بورس هنک‌کنگ با حدود یک درصد افت، ریزشی‌ترین شاخص بود. گروه فناوری اطلاعات نیز به تبعیت از معاملات روز گذشته وال‌استریت، بدترین عملکرد را در میان گروه‌ها به‌نام خود ثبت کرد. هم‌چنین تصمیم رزرو بانک استرالیا مبنی بر تثبیت نرخ‌بهره این کشور در رقم 1/5 درصد، از دیگر تحولات مهم اقتصادی این منطقه بود.
اغلب شاخص‌های اروپایی هم‌چون بازارهای آسیایی، روزی کاهشی را پشت‌سر گذاشتند و صنایع معدنی به‌دلیل ریزش قیمت برخی از فلزات جهانی با 1/4 درصد، بیشترین افت را در میان گروه‌ها داشت، به‌گونه‌ای که شرکت‌های ریوتینتو، گلن‌کور و آنگلو‌امریکن هریک با حدود دو درصد کاهش مواجه شدند.
بورس نیویورک نیز با کاهش شاخص‌های سه‌گانه همراه بود که شاخص داوجونز با 0/45 درصد، ضعیف‌ترین عملکرد را در میان آن‌ها داشت. هم‌چنین گروه‌های تأمین آب و برق با 1/8 درصد و ارتباطات با 1/2 درصد، بیشترین افت را در بین گروه‌ها داشتند و گروه فناوری اطلاعات نیز با 0/2 درصد رشد، تنها گروه مثبت بود.
چهارشنبه: افزایش ارزش دلار در مقابل ارزهای منطقه‌ای، کاهش قیمت جهانی فلزات و نفت و هم‌چنین افت شاخص بازار سهام در امریکا، سقوط شاخص‌های آسیایی را در پی داشت. شاخص هنگ‌سنگ در بورس هنگ‌کنک با 2/1 درصد تنزل، ریزشی‌ترین شاخص این منطقه بود و به پایین‌ترین سطح در یک ماه گذشته سقوط کرد. در میان گروه‌ها نیز صنایع معدنی و فناوری اطلاعات بیشترین افت را به‌نام خود ثبت کردند.
افت شدید بازارهای سهام اروپایی در شروع معاملات باعث شد علی‌رغم صعود در ساعات میانی و پایانی، شاخص‌های مطرح به‌جز FTSE در بورس لندن، در اعدادی پایین‌تر از روز گذشته تثبیت شوند. هم‌چنین گروه‌های بانکداری و خودروسازی هر یک با حدود یک درصد، بیشترین افت را داشتند که تحت‌تأثیر رکورد شکنی‌های پیاپی بیت‌کوین قرار داشت.
معاملات بورس نیویورک با صعود چشم‌گیر گروه فناوری اطلاعات همراه بود، به‌گونه‌ای که قیمت سهام فیس‌بوک با افزایش حدود دو درصدی و مایکروسافت با رشد 1/5 درصدی همراه شدند و کاهش ارزش گروه نفت و گاز موجب صعود شاخص نزدک از میان شاخص‌های سه‌گانه شد.
پنج شنبه: در میان هیاهوی جهش خیره‌کننده ارزش بیت‌کوین، اغلب شاخص‌های مطرح در منطقه آسیا- اقیانوسیه، معاملات خود را با نزول پشت‌سر گذاشتند و در این بین بورس‌های ژاپن و هنگ‌کنک که روز گذشته با ریزش همراه بودند، تحت‌تأثیر افزایش ارزش گروه‌های خودروسازی و فناوری اطلاعات، با صعود نسبی مواجه شدند. افزایش ارزش دلار در مقابل ارزهای آسیایی، از دیگر تحولات مهم در بازارهای این منطقه بود.
در قاره اروپا، به‌جز شاخص بورس لندن، سایر شاخص‌های مطرح با رشد نسبی همراه شدند که در بین آن‌ها، بیشترین رشد به شاخص بورس مادرید با 0/77 درصد، اختصاص داشت. گروه ارتباطات نیز با 1/28 درصد، عنوان صعودی‌ترین گروه را به خود اختصاص داد که در میان شرکت‌های این گروه، انتشار خبر سرمایه‌گذاری 7/4 میلیون یورویی شرکت اورنج فرانسه، رشد 2/3 درصدی قیمت سهام شرکت را در پی داشت.
شاخص‌های بورس نیوریورک نیز به‌لطف رشد گروه‌های صنعتی و معدنی و فناوری اطلاعات، صعود کردند که در این میان بیشترین افزایش از آن شاخص نزدک با 0/54 درصد بود. هم‌چنین توجه سرمایه‌گذاران به بررسی لایحه اصلاح نظام مالیاتی در کنگره و هم‌چنین اعلام آمار اشتغال امریکا معطوف بود.
جمعه: در پی انتشار فراتر از انتظار آمار اقتصادی در کشورهای ژاپن و چین و به‌تبع آن کاهش ارزش دلار در مقابل ارزهای منطقه‌ای‌، شاخص‌های سهام منطقه شرق آسیا صعود کردند که شاخص نیکی در بورس ژاپن با 1/39 درصد رشد، پیشتاز بود. در میان گروه‌ها نیز فناوری اطلاعات هم‌چون روزهای گذشته به تبعیت از رشد این گروه در بورس نیویورک، بیشترین افزایش ارزش را به‌نام خود ثبت کرد.
شاخص بازارهای سهام اروپایی آخرین روز کاری هفته را با رشد چشم‌گیر به پایان بردند که شاخص MIB در کشور ایتالیا با 1/4 درصد رشد، صعودی‌ترین شاخص در بین شاخص‌های مطرح بود. هم‌چنین امضای توافق بانکی میان اتحادیه اروپا و امریکا موجب شد گروه بانکداری با بیش از دو درصد رشد، عنوان صعودی‌ترین گروه را به خود اختصاص دهد.
اعلام آمار مطلوب از اشتغال و نرخ بیکاری امریکا برای یک ماه گذشته باعث شد شاخص‌های سهام در بورس نیویورک با افزایش همراه شوند، به‌طوری‌که شاخص‌های داوجونز و S&P500 با حدود 0/5 درصد افزایش حد‌نصاب‌های جدیدی از خود برجای گذاشتند.



5



4





دوشنبه: پس از تصویب طرح اصلاح مالیاتی دولت ترامپ توسط سنای امریکا، قیمت طلای با کاهش مواجه شد. هر اونس از این فلز ارزشمند در پایان معاملات با 0/35 درصد کاهش 1,267/17 دلار سید.
سه شنبه: قیمت طلا در بازارهای جهانی تحت‌تأثیر تقویت ارزش دلار و بازار های سهام بین‌المللی، به روند نزولی خود ادامه داد به گونه‌ای که در پایان معاملات این روز در 1265/77, دلار متوقف شد که 0/81 درصد کاهش را نسبت به قیمت پایانی روز قبل نشان می‌دهد.
چهارشنبه: رشد چشمگیر قیمت جهانی بیت‌کوین باعث تأثیرگذاری بر بسیاری از بازارهای جهانی به‌ویژه طلا و ارزش شد. در معاملات این روز بازار جهانی طلا قیمت هر اونس 0/19 درصد کاهش قیمت داشت و در 1,263/37 دلار بسته شد.
پنجشنبه: تحولات رخ داده در بازار جهانی از جمله افزایش ارزش دلار، صعود بازارهای سهام و همچنین رشد قیمت بیت‌کوین باعث شد بهای طلا در بازارهای جهانی به روند کاهشی خود برای چهارمین روز متوالی در هفته جاری دهد. هر اونس طلا در جلسه معاملاتی این روز با 1/28 درصد کاهش در قیمت 1,247/22 دلار ارزش‌گذاری شد که کمترین سطح قیمتی در حدود چهار ماه گذشته است.
جمعه: کاهش شدید قیمت در از ابتدای هفته باعث افزایش تقاضا برای فلز زرد در بازار جهانی شد. در این حال اعلام آمار بیکاری امریکا در روز جمعه باعث شد قوت‌گرفتن افزایش نرخ‌بهره این کشور شد. برآیند این دو عامل موجب شد طلا با رشد ناچیز 0/1 درصدی مواجه شد و معاملات خود را در قیمت 1,248/49 دلار به پایان برد.

96-2





6



دوشنبه: به دنبال اعلام افزایش سکوهای حفاری نفت شیل در امریکا در یک هفته گذشته، قیمت نفت در بازارهای جهانی کاهش یافت. بهای هر بشکه نفت وست تگزاس اینترمدییت امریکا، در پایان معاملات این روز با 1.53 درصد کاهش به 57.47 دلار رسید. قیمت نفت برنت هم ریزش 2.01 درصدی را تجربه کرد و در ایستکاه 62.45 دلار ایستاد.
سه شنبه: علیرغم کاهش قیمت نفت در معاملات روز گذشته، توافق بین اعضای اوپک و غیراوپک همچنان سرمایه گذاران را به اینده قیمت نفت امیدوار کرده است. این امیدواری باعث شد در پایان معاملات روز سه شنبه قیمت هر بشکه نفت برنت 0.66 درصد افزایش یافت و در 62.88 دلار تثبیت شد. نفت خام سبک امریکا هم 0.26 درصد افزایش قیمت داشت و در 57.62 دلار متوقف شد.
چهارشنبه: قیمت نفت در معاملات بازارهای جهانی کاهش یافت. هر بشکه نفت برنت دریای شمال 61.22 دلار قیمت گذاری شد که 2.61 دلار نسبت به قیمت پایانی رزو قبل افت داشته است. نفت وست تگزاس امریکا نیز با نزول 2.88 درصدی 55.96 دلار دادوستد شد. افت قیمت نفت عمدتا ناشی از تقویت دلار بوده چراکه بالا رفتن ارزش دلار موجب گران تر شدن نفت برای خریدارانی شده که از ارزهای غیردلاری استفاده می کنند.
پنج شنبه: اعلام کاهش بیش از انتظار در ذخایر نفتی امریکا در یک هفته گذشته و افزایش تقاضا به دلیل کاهش قابل توجه قیمت ها در روز های گذشته، موجب افزایش بهای نفت در بازار های جهانی شد. در این روز نفت برنت دریای شمال و نفت وست تگزاس امریکا به تریتب 1.6 و 1.3 درصد افزایش قیمت داشتند و در قیمت های 62.2 و 56.69 دلار به معاملات خود پایان دادند.
جمعه: احتمال بروز اعتصاب نفتی در نیجریه (بزرگترین صادر کننده نفت آفریقا) و همچنین اعلام خبر افزایش تقاضای چین به بیش از 9 میلیون بشکه در روز، افزایش قیمت نفت در بازارهای جهانی را در پی داشت. قیمت هر بشکه نفت برنت در پایان معاملات جمعه با 1.93 درصد افزایش به 63.4 دلار رسید. قیمت نفت وست تگزاس اینترمدییت امریکا هم در پایان معاملات دیروز با 1.2 درصد رشد 57.36 دلار فروش رفت. قیمت نفت خام امریکا و برنت در مجموع معاملات هفتگی به ترتیب افت 1.7 و 0.5 درصدی را شاهد بودند.

7




دانلود نسخۀ PDF