امروز : پنج شنبه ۱ آذر ۱۴۰۳

دوشنبه بازار ۴ تا ۱۰ خرداد ۱۳۹۳ – شماره ۱۴


در هفته‌ میلادی گذشته  انتخابات اوکراین و پارلمان اروپا همراه با گزارش‌هایی از اوضاع اقتصادی آمریکا، اروپا و چین نوساناتی را در نرخ برابری ارزها و کالاها از جمله طلا موجب گردید.

دوشنبه؛ قاطع بودن بانک مرکزی اروپا برای کمک به اقتصاد منطقه پولی یورو و اظهارات آقای دراگی منبی بر اینکه ECB باید مراقب کاهش قیمت‌ها باشد و خطر رکود در این قاره را جدی بگیرد بر امیدواری فعالان بازار نسبت به بهبود اوضاع افزود و ریسک‌پذیری را در اولین روز هفته تقویت کرد.

ایشان دوباره از مصمم بودن بانک برای اجرای برنامه‌هایی نظیر کم کردن نرخ بهره سخن گفتند و هدف اصلی را بازگرداندن نرخ تورم به سطح دو درصدی در میان مدت عنوان نمودند.

از سوی دیگر در حالی که بازارهای انگلستان و آمریکا در روز دوشنبه تعطیل بودند، پیروزی یک تاجر میلیاردر با حداکثر آرا در انتخابات اوکراین و نیز قدرت گرفتن حزب دموکرات ایتالیا در بهبود جو روانی موجود بی‌تاثیر نبود.

به علاوه در شرایطی که کم شدن تولید ناخالص داخلی منطقه پولی یورو همچنان سایه سنگینی بر چشم‌انداز موجود افکنده بود، انتظار برای اقدام بعدی بانک مرکزی اروپا به منظور مقابله با رکود هم باعث شد سرمایه‌گذاران محتاطانه‌‌تر رفتار کنند.

سه شنبه؛ از آنجاکه اکثر گزارش‌های منتشر شده از وضعیت اقتصادی آمریکا در روز سه‌شنبه مثبت بودند این مسئله بر خوش‌بینی سرمایه‌گذارانافزود.

همچنین انتخابات امیدوارکنندهاوکراین و سخنان رئیس‌جمهور منتخب با این محتوا که در نظر دارد با هدف متحد کردن کشورش، با روسیه و اروپا همکاری کند و نیز تمایل روسیه به مصالحه، نقش قابل توجهی در بهبود ریسک‌پذیری داشت.

در مورد انتخابات پارلمان کشورهای اروپایی نتیجه این رویداد سیاسی در آلمان و ایتالیا در آرام کردن بازارها بی‌تاثیر نبود. بااینحال نگرانی‌ها از قدرت گرفتن احزاب ضد یورو که اخیراً نرخ بازده اوراق قرضه برخی از کشورها را به رشد واداشته بود همچنان ادامه داشت، به ویژه اینکه در بریتانیا و فرانسه نتیجه اعلام شده حاکی از افزایش آرای راست افراطی بود که هر دو حزب از مخالفان عضویت کشورهای متبوع خود در اتحادیه اروپا محسوب می‌شدند.

چهارشنبه؛ پس از رونق بازارهای سهام در روزهای گذشته، گویی معامله‌گران به بازار فرصت تنفس دادند که این مسئله موجب توقف صعود آنها در روز چهارشنبه گردید. از سوی دیگر تدوام جریان پول به سمت اوراق قرضه آمریکا و کاهش بازده آن تا کمترین سطح خود در ۱۱ ماه اخیر قیمت این اوراق را افزایش داد. ظاهراً بااینکه بسیاری انتظار داشتند در سال جاری با کم شدن میزان خرید اوراق قرضه از سوی فدرال رزرو و بهتر شدن اوضاع اقتصادی شاهد رشد نرخ بازده اوراق و افت بهای آن باشند، خلاف آن اتفاق افتاد و همچنان تقاضای زیادی برای اوراق قرضه وجود دارد.

به علاوه هنوز نگرانی‌های مربوط به شرایط چین مرتفع نشده بود و تنها گمانه‌زنی‌ها از اجرای سیاست‌های انبساطی بیشتر از سوی دولت کشور مزبور با هدف ممانعت از کند شدن رشد اقتصادی به کاستن از اضطراب موجود کمک کرد.

پنجشنبه؛ با وجود منفی اعلام شدن رشد تولید ناخالص داخلی آمریکا در روز پنج‌شنبه، از آنجاکه سرمایه‌گذاران تمایل داشتند مثبت فکر کنند به گزارش مطلوبی که از بازار کار آمریکا منتشر شد واکنش بیشتری نشان دادند و درنتیجه تلفیق این خبرها تا حدودی به رونق بازارها کمک کرد.

احتمالاً علت رفتار معامله‌گران این بود که اعتقاد داشتند کاهش رشد اقتصادی متاثر از سرمای شدید هوا در زمستان گذشته است و شرایط از لحاظ بنیادی ضعیف نمی‌باشد.

جمعه؛ علی‌رغم انتشار گزارش‌های نه چندان جذابی از وضعیت اقتصادی آمریکا و اروپا، باز هم خوش‌بینی از آینده، بازارهای سهام روز جمعه را تا حدی قوت بخشید.

از سوی دیگر نزدیک شدن به نشست حساس بانک مرکزی اروپا در هفته آینده و احتمال بروز نوساناتی در نرخ برابری یورو به دلار از تقاضا برای دلار کاست.



14-4



14-3





دوشنبه؛ بااینکه شواهدی از افزایش خرید جواهرسازان به چشم می‌خورد اما کاهش موجودی صندوق‌های سرمایه‌گذاری طلا،نتیجه انتخابات اوکراین و رشد بازارهای سهام مانع قوت گرفتن بهای طلا شد.

سه شنبه؛ افت تقاضا برای طلا از سوی چین، افزایش امیدواری‌ها از روند رشد اقتصادی آمریکا، کم شدن نگرانی‌ها از وضعیت اوکراین همراه با قوت گرفتن بازارهای سهام، بهای طلا را در روز سه‌شنبه با ۲ درصد کاهش به کمترین سطح خود در سه ماه اخیر رساند.

به علاوه با توجه به خبرها، واردات طلا از مجرای اصلی آن در هونگ کونگ طی ماه آوریل به کمترین حد خود در ۱۴ ماه اخیر رسید که تحلیلگران ضعیف شدن ارزش یوان و پایین بودن تقاضا از سوی بانک‌ها را عامل اصلی افت تقاضا برشمردند.

چهارشنبه؛ در بازار طلای این روز با وجود افت قابل توجه بهای طلا، باز هم تقاضا برای آن چه با هدف پوشش ریسک و چه خرید فیزیکی رونقی نداشت و به نظر می‌رسید معامله‌گران در انتظار ریزش بیشتر قیمت چنین کالای گرانبهایی بودند.

پنج شنبه؛ امیدوارکننده بودن گزارش‌های اقتصادی آمریکا و افزایش ریسک‌پذیری در بازار همراه با وجود علائمی از ریزش قیمت طلا در این محدوده به لحاظ تکنیکالی افت بهای این کالای گرانبها را در پی داشت.

جمعه؛ در این روز قیمت طلا متاثر از افزایش فروش طلای صندوق‌های سرمایه‌گذاری در پایان ماه، رونق بازارهای سهام و نیز کمبود خریدار فیزیکی،برای چهارمین روز متوالی به افت خود ادامه داد.

14-6





14-7



دوشنبه؛ کاهش نگرانی‌ها از تحولات سیاسی در اوکراین عامل اصلی افت بهای نفت خام در بازارهای جهانی بود.

سه شنبه؛ با وجود مثبت بودن آمار و ارقام منتشر شده از اقتصاد آمریکا، رشد شاخص دلار همراه با نتیجه امیدوارکننده انتخابات اوکراین از بهای نفت خام کاست.

چهارشنبه؛ درحالیکه افزایش خوش‌بینی نسبت به ادامه روند بهبود اقتصادی در آمریکا (به عنوان یکی از بزرگترین مصرف‌کنندگان انرژی در جهان)، جریانات سیاسی در اوکراین و درگیری‌های داخلی در لیبی از رشد بهای نفت خام حمایت می‌کرد، اما افزایش شاخص دلار، نگرانی‌ها ازکند شدن رشد اقتصادی چین و نیز بالا بودن سطح موجودی ذخایر نفت آمریکا طی هفته گذشته به کاهش قیمت این کالای استراتژیک انجامید.

پنج شنبه؛ نه تنها افت قابل توجه موجودی بنزین در آمریکا به گزارش EIA به عنوان نشانه‌ای از رشد تقاضا از سوی این کشوربر قیمت نفتافزود بلکه خبرهای مطلوب اقتصادی هم این جریان را تقویت کرد.

این در حالی بود که نگرانی‌ها از کاهش عرضه لیبی و اوکراین همچنان وجود داشت. شایان ذکر اینکه عرضه نفت لیبی از ۱٫۴ میلیون بشکه در روز در دوران قبل از جنگ داخلی، در حال حاضر به ۱۵۵ هزار بشکه رسیده است.

جمعه؛ بستن موقعیت‌های معلاتی در روزهای پایانی ماه جاری همراه با ناامیدکننده بودن گزارش‌های منتشر شده از اوضاع اقتصادی آمریکا با منفی کردن چشم‌انداز تقاضا، بهای نفت خام را به کاهش وا داشت. اگرچه نگران‌کننده بودن اوضاع اوکراین و لیبی همچنان از عوامل حمایت‌کننده قیمت این کالای استراتژیک محسوب می‌شد.

14-8




دانلود نسخۀ PDF