امروز : پنج شنبه ۱ آذر ۱۴۰۳

دوشنبه بازار سرمایه ۱۸ تا ۲۴ دی – شماره ۱۰۰


اعلام بانک جهانی مبنی بر افزایش نرخ رشد اقتصادی جهان به 3/1 درصد در سال 2018، افزایش شاخص‌های بازار سهام و رشد قیمت نفت و فلزات را در پی داشت. از سوی دیگر تضعیف دلار در مقابل سایر ارزهای معتبر نیز باعث شد طلا برای پنجمین هفته متوالی، روند صعودی خود را حفظ نماید.

اعلام بانک جهانی مبنی بر افزایش نرخ رشد اقتصادی جهان به 3/1 درصد در سال 2018، افزایش شاخص‌های بازار سهام و رشد قیمت نفت و فلزات را در پی داشت. از سوی دیگر تضعیف دلار در مقابل سایر ارزهای معتبر نیز باعث شد طلا برای پنجمین هفته متوالی، روند صعودی خود را حفظ نماید.

 

دوشنبه: در آستانه اعلام گزارش مالی سال 2017 شرکت‌ها، شاخص بازارهای سهام در منطقه شرق آسیا رشد کردند و شاخص KOSPI در بورس سئول با 0/63 درصد، بیشترین صعود را به‌نام خود ثبت کرد. دیدار مقامات دولتی دو کره در روز سه‌شنبه برای نخستین بار از ماه دسامبر 2015 میلادی، خوش‌بینی‌ها برای کاهش تنش‌ها در این منطقه را افزایش داده است. شایان ذکر است معاملات بورس توکیو به‌دلیل تعطیلات، متوقف بود.

اغلب بازارهای سهام در اروپا نیز نخستین روز هفته را با صعود نسبی شاخص‌ها به پایان بردند و صنایع معدنی به‌دلیل اخبار منتشرشده پیرامون توافق بین چین و فرانسه با بیش از 1/5 درصد، بیشترین صعود را در میان گروه‌ها داشت. هم‌چنین، احتمال اعمال تغییرات در کابینه انگلیس موجب شد شاخص بورس لندن برخلاف سایر بورس‌های مطرح کاهش یابد.

معاملات سهام در وال‌استریت نیز با صعود و رکوردشکنی شاخص‌های نزدک و S&P500 برای پنجمین روز متوالی و نزول شاخص داوجونز همراه بود که گروه تأمین آب و برق، بهترین عملکرد را در میان گروه‌ها داشت. افزایش ارزش دلار و هم‌چنین اعلام برخی آمارها از اقتصاد امریکا، از مهم‌ترین دلایل تأثیرگذار بر تصمیم سرمایه‌گذاران در وال‌استریت به‌شمار می‌رود.

سه‌شنبه: شاخص‌های بازار سهام در منطقه شرق آسیا به روند صعودی خود ادامه دادند. شاخص نیکی در بورس ژاپن با 0/57 درصد، رشدی‌ترین شاخص بود و به رکوردشکنی‌های پی‌درپی خود ادامه داد که کاهش 5 درصدی تقاضای خرید اوراق قرضه از سوی بانک مرکزی این کشور، مهم‌ترین دلیل این صعود به‌شمار می‌رود.

انتشار آمارهای اقتصاری فراتر از انتظار برای اتحادیه اروپا، رشد شاخص بازارهای سهام این منطقه را در پی داشت و شاخص MIB در بورس ایتالیا با 0/7 درصد رشد، سرآمد سایر شاخص‌ها بود. گروه خودروسازی نیز با صعود 4/1درصدی به پیشتازی خود در میان گروه‌ها ادامه داد. هم‌چنین رشد بیش از 5 درصدی قیمت سهام شرکت تولیدکننده تایر کنتینتال آلمان به‌دلیل اصلاحات ساختاری، جالب‌توجه بود.

در وال‌استریت، خوش‌بینی‌ها به عملکرد شرکت‌ها در سه‌ماهه چهارم سال 2017، موجبات صعود شاخص‌های سهام را فراهم کرده است. اگرچه بیشترین رشد با 0/41 درصد به شاخص داوجونز اختصاص داشت اما دو شاخص نزدک و S&P500 نیز برای ششمین روز متوالی به رکوردشکنی خود ادامه دادند. آمارها نشان می‌دهد شاخص S&P500 در سال 2018 میلادی بهترین عملکرد آغاز سال خود را از سال 1987 تاکنون به‌ثبت رسانده است.

چهارشنبه: بیشتر شاخص‌های مطرح در شرق آسیا، معاملات خود را با نزول به‌پایان بردند. در این میان، اعلام اطلاعات اقتصادی در چین، موجب شد شاخص بورس‌های شانگهای و هنگ‌کنگ با رشد همراه شوند. شاخص هنگ‌سنگ در بورس هنگ‌کنگ نیز برای دوازدهمین روز پیاپی صعود کرد که گروه تأمین‌مالی، بیشترین تأثیر مثبت را بر شاخص‌ها داشت.

در اروپا، بورس‌های آلمان و فرانسه پس از پنج روز صعود متوالی با کاهش همراه شدند، اما شاخص بورس لندن به‌دلیل اعلام آمارهای اقتصادی مثبت از این کشور، هم‌چنان به روند صعودی خود ادامه می‌دهد. گروه بانکداری با رشد بیش از 2 درصدی، بهترین و ارتباطات با 1/9 درصد، ضعیف‌ترین عملکرد را به‌نام خود ثبت کردند.

افزایش بیش از 2/5 درصدی قیمت اوراق قرضه 10 ساله در امریکا، باعث شد شاخص‌های بورس نیویورک با نزول همراه شوند که اولین افت شاخص‌های S&P500 و نزدک در سال 2018 میلادی به‌شمار می‌رود. احتمال تغییر در سیاست‌های خرید اوراق قرضه امریکا، از سوی دولت‌های چین و ژاپن، باعث بروز نوسانات در قیمت این اوراق شده است.

پنج‌شنبه: معاملات سهام در منطقه شرق آسیا در برخی بورس‌ها نظیر ژاپن و کره‌جنوبی با نزول و برای بعضی دیگر هم‌چون شانگهای و هنگ‌کنگ با صعود همراه بود. در این روز افت قیمت برخی فلزات جهانی موجب شد گروه فلزات یکی از ضعیف‌ترین عملکردها را داشته باشد. تأییدها و تکذیب‌ها پیرامون خبر کاهش خرید اوراق خزانه امریکا از سوی چین، در این روز نیز ادامه یافت و موجب سردرگمی بسیاری از سرمایه‌گذاران شد.

در اروپا هم‌چون روز گذشته عملکرد شاخص‌های بورس در انگلیس و ایتالیا افزایش و در آلمان و فرانسه کاهش یافت. گروه‌های ارتباطات و خرده‌فروشی هم به ترتیب بهترین و بدترین عملکرد را در میان گروه‌ها به خود اختصاص دادند. افزایش ارزش یورو به‌دلیل احتمال بازنگری در سیاست‌های پولی اتحادیه اروپا، از دیگر تحولات این قاره بود.

خوش‌بینی در مورد رشد درآمد شرکت‌ها در سه‌ماهه چهارم 2017 باعث افزایش شاخص‌ها در وال استریت شد. در این روز دو شاخص داوجونز و نزدک با 0/8 درصد، رشدی‌ترین شاخص‌ها بودند. احتمال اعلام عملکرد برخی بانک‌ها نظیر بلک‌راک، جی‌پی‌مورگان و وال‌فارگو در روز جمعه باعث شد این گروه یکی از بهترین عملکردها را در این روز به ثبت رساند.

جمعه: بیشتر شاخص‌های سهام در منطقه آسیا اقیانوسیه پس از یک روز افت نسبی، به روند صعودی خود ادامه دادند و شاخص هنگ‌سنگ در بورس هنگ‌کنگ با 0/94 درصد، بهترین عملکرد را به خود اختصاص داد و سیزدهمین روز متوالی صعودی خود را به‌ثبت رساند. در بین شاخص‌های مطرح تنها شاخص نیکی در بورس ژاپن در اعدادی پایین‌تر از روز قبل بسته شد.

در اروپا نیز شاخص‌های بازار سهام روزی سبز رنگ را سپری کردند و شاخص‌های کک در فرانسه و میب در ایتالیا با رشد حدود 5/0 درصدی، سرآمد سایر شاخص‌ها بودند که در بین گروه‌ها نیز گروه خودروسازی با حدود 24/1 درصد صعود، هم‌چنان پیشتاز بود. افزایش ارزش یورو و پوند در مقابل دلار، اعلام آمارهای اقتصادی مطلوب از سال 2017 میلادی و هم‌چنین گشایش‌های سیاسی ایجادشده در آلمان از مهم‌ترین عوامل تأثیرگذار بر بورس‌های اروپایی در روزهای اخیر به‌شمار می‌روند.

مطابق انتظارات، اعلام عملکرد مالی برخی شرکت‌های خدمات مالی در روز جمعه، افزایش شاخص‌ها در وال‌استریت را در پی داشت. شاخص داوجونز با حدود 0/9 درصد، بهترین عملکرد را در بین شاخص‌های سه‌گانه به‌نام خود ثبت کرد که شرکت جی‌پی مورگان پس از اعلام بهتر از انتظار عملکردش در سال 2017 میلادی، با رشد 1/7 درصدی یکی از بهترین عملکردها را داشت.









دوشنبه: گمانه‌زنی‌ها درخصوص افزایش نرخ بهره امریکا از سوی فدرال رزرو طی ماه‌های آینده موجب فشار بر بازار طلا شده و باعث شد قیمت طلا با تغییر چندان محسوسی همراه نشود. در این روز هر اونس طلا در بازارهای جهانی تنها 0/06 درصد رشد داشت و در محدود 1320 دلار ماند.

سه‌شنبه: افزایش شاخص سهام در بورس‌های جهان و رشد قیمت اوراق قرضه خزانه امریکا موجب شد قیمت جهانی طلا با کاهش روبه‌رو شود. در پایان معاملات این روز هر اونس با عقبگرد 0/57 درصدی به قیمت 1,312/85 دلار بازگشت. این میزان از ریزش روزانه در قیمت فلز زرد در یک‌ماهه گذشته، بی‌سابقه است.

چهارشنبه: عقب‌نشینی شاخص‌ها در بورس‌های مطرح جهان و هم‌چنین رغبت سرمایه‌گذاران برای خرید، بازگشت فلز زرد به روند صعودی را در پی داشت. در پایان معاملات این روز بهای طلا در بازارهای جهانی 0/31 درصد افزایش یافت و به 1,316/89 دلار به ازای هر اونس رسید.

پنج‌شنبه: کاهش ارزش دلار در مقابل سایر ارزهای معتبر، باعث شد قیمت جهانی فلز زرد به روند صعودی خود ادامه داده و حدنصاب سه‌ماهه خود در سه‌ماهه گذشته را پشت سر گذارد. در این روز هر اونس طلا در بازارهای جهانی 1,322/44 دلار معامله شد که نسبت به روز قبل 0/42 درصد افزایش را نشان می‌دهد.

جمعه: افزایش قیمت طلا در بازارهای جهانی روز جمعه نیز ادامه یافت و به گونه‌ای که در پایان معاملات در قیمت 1,337/64 دلار بسته شد. این رقم نسبت به قیمت پایانی روز قبل 1/15 درصد رشد را نشان می‌دهد. نکته جالب در معاملات این روز آن که قیمت طلا در بازار معاملات آتی کمتر از بهای طلا در معاملات نقدی بود. فلز زرد، با این صعود پنجمین رشد هفتگی متوالی خود را به ثبت رساند.

 







دوشنبه: معاملات نفت خام در بازارهای جهانی در نخستین روز هفته با رشد اندک قیمت‌ها همراه بود. هر بشکه نفت برنت دریای شمال با 0/24 درصد، 67/78 دلار معامله شد. نفت وست تگزاس امریکا نیز رشدی 0/47 درصدی را تجربه کرد و 61/73 دلار قیمت‌گذاری شد و پس از حدود سه‌سال در قیمت‌های بالای 60 دلار تثبیت شد. اعلام کاهش پنج موردی سکوهای نفتی امریکا در روز جمعه قبل و رسیدن تعداد آنها به 742 مورد مهم‌ترین دلیل افزایش قیمت نفت در این روز به‌شمار می‌رود.

سه‌شنبه: خوش‌بینی سرمایه‌گذاران به رشد اقتصادی جهان در سال 2018، در کنار محدودیت عرضه هم‌چنان موجبات تداوم روند رشد قیمت نفت را موجب شده است. در این روز نفت برنت و وست‌تگزاس با 1/53 و 1/99 درصد رشد در قیمت‌های 68/82 و 62/96 دلار بسته شدند.

چهارشنبه: قیمت نفت در بازارهای جهانی به‌دلیل کاهش بیش از انتظار ذخایر نفت امریکا افزایش یافت. اداره انرژی امریکا اعلام کرد ذخایر نفت امریکا در هفته گذشته بیش از 4/9 میلیون بشکه کاهش یافته است این در حالی است که کارشناسان این میزان را 3/9 میلیون بشکه پیش‌بینی کرده بودند. با انتشار این خبر در روز چهارشنبه هر بشکه نفت خام امریکا 0/97 درصد رشد کرد و در 63/57 دلار ایستاد. نفت برنت هم با 0/55 درصد صعود از 69 دلار عبور کرد.

پنج‌شنبه: افزایش قیمت نفت در روزهای گذشته باعث شد بسیاری از خریداران که با هدف سرمایه‌گذاری وارد بازار شده بودند، با گرفتن موقعیت فروش از بازار خارج شوند. این موضوع باعث از شدت روند افزایشی قیمت‌ها اندکی کاسته شود. با این حال هر بشکه نفت برنت دریای شمال 0/09 درصد رشد داشت و 69/26 دلار معامله شد. نفت وست‌تگزاس هم با صعودی 0/36 درصدی 63/8 دلار را تجربه کرد.

جمعه: اظهارات وزیر نفت روسیه مبنی بر اینکه “هنوز بازار جهانی نفت به توازن نرسیده است” بسیاری از سرمایه‌گذران را به این نتیجه رساند که احتمال خروج روسیه از توافق کاهش تولید کاهش یافته است. لذا قیمت نفت به روند صعودی خود ادامه داد تا ضمن شکستن رکورد سه‌سال اخیر، هفته‌ای سراسر صعودی را پشت سر گذارد. در پایان معاملات این روز هر بشکه نفت برنت دریای شمال در قیمت 69/87 دلار قیمت‌گذاری شد تا سرمایه‌گذاران را برای عبور از مرز 70 دلاری در هفته آینده امیدوار کند. نفت خام امریکا نیز 64/3  فروش رفت که 0/78 درصد افزایش را نسبت به قیمت‌ها روز قبل نشان می‌دهد.




دانلود نسخۀ PDF