امروز : پنج شنبه ۱ آذر ۱۴۰۳

دوشنبه بازار سرمایه ۲۳ تا ۲۹ بهمن ماه – شماره ۱۰۵


پس از ریزش‌های گسترده در هفته گذشته، در این هفته معاملات در بازارهای جهانی با آرامش بیشتری همراه بوده و شاخص سهام در اغلب بازارها صعود کردند به گونه‌ای که رشد هفتگی شاخص‌های سهام در وال استریت کم‌سابقه بود. نفت، طلا و فلزات اساسی نیز متأثر از تضعیف مجدد ارزش دلار در مقابل ارزهای معتبر بین‌المللی، با رشد قابل‌توجهی همراه شدند.

پس از ریزش‌های گسترده در هفته گذشته، در این هفته معاملات در بازارهای جهانی با آرامش بیشتری همراه بوده و شاخص سهام در اغلب بازارها صعود کردند به گونه‌ای که رشد هفتگی شاخص‌های سهام در وال استریت کم‌سابقه بود. نفت، طلا و فلزات اساسی نیز متأثر از تضعیف مجدد ارزش دلار در مقابل ارزهای معتبر بین‌المللی، با رشد قابل‌توجهی همراه شدند.

دوشنبه: به‌دنبال رشد نسبی شاخص‌های سهام در بورس نیویورک و افزایش قیمت نفت، بیشتر شاخص‌های سهام در منطقه شرق آسیا در نخستین روز هفته صعود کردند. شاخص KOSPI در بورس کره‌جنوبی با 0/78 درصد افزایش، رشدی‌ترین شاخص بود که در آن گروه فناوری اطلاعات از جمله شرکت‌های سامسونگ الکترونیک و هاینکس بیشترین نقش را داشتند، در حالی‌که معاملات سهام در بورس توکیو به‌دلیل تعطیلات عمومی متوقف بود.

بازارهای سهام اروپایی نیز هفته را با رشد قابل‌توجه شاخص‌ها آغاز کردند. شاخص دکس در بورس فرانکفورت با 1/45 درصد، بهترین عملکرد را در بین شاخص‌های مطرح این قاره داشت. شاخص‌های سهام در کشورهای انگلیس، اسپانیا و فرانسه نیز صعود بیش از 1 درصدی را تجربه کردند. گروه مواد شیمیایی نیز به‌دلیل افزایش رتبه اعتباری برخی شرکت‌های این صنعت، با 1/56 درصد افزایش ارزش، بهترین عملکرد را در میان گروه‌ها داشت.

در وال‌استریت نیز شاخص‌ها پس از هفته ریزشی، با صعود همراه شدند. شاخص داوجونز با 1/71 درصد، رشدی‌ترین شاخص بود و نزدک و S&P500، به‌ترتیب 1/56 و 1/4 درصد صعود کردند. در حال حاضر در وال‌استریت، سرمایه‌گذاران در انتظار انتشار آمار شاخص مدیران خرید و هم‌چنین تورم امریکا هستند که در افزایش نرخ بهره این کشور بسیار تأثیرگذار خواهند بود.

سه‌شنبه: در پی تداوم رشد شاخص‌های سهام در وال‌استریت، بیشتر بازارهای سهام در قاره آسیا نیز به روند صعودی خود ادامه دادند. شاخص هنگ‌سنگ در بورس هنگ‌کنگ با 1/3درصد، بیشترین رشد را به‌نام خود ثبت کرد، اما شاخص نیکی در بورس ژاپن با نزول همراه شد. در میان گروه‌ها نیز، خودروسازی یکی از بهترین عملکردها را داشت. حجم معاملات نیز نسبت به روزهای قبل افزایش یافت.

علی‌رغم رشد قیمت بازارها در آسیا و امریکا و هم‌چنین بهبود قیمت فلزات و نفت در بازار جهانی، شاخص‌های سهام در اروپا به‌دلیل نگرانی‌ها از احتمال رشد نرخ بهره در ایالات متحده، نزول کردند. شاخص میب در بورس ایتالیا با 1/35 درصد، کاهشی‌ترین شاخص در میان بورس‌های مطرح اروپایی بود. گروه‌های تأمین آب و برق و ارتباطات نیز ضعیف‌ترین عملکرد را در بین گروه‌ها داشتند.

در امریکا، شاخص‌های سهام برای سومین روز متوالی صعود کردند تا بخشی از ریزش گسترده هفته گذشته را جبران نمایند. شاخص داوجونز با 0/45 درصد، رشدی‌ترین شاخص بود که در آن گلدمن‌ساچ و 3M هریک با 0/9 درصد افزایش قیمت، مؤثرترین شرکت‌ها بودند. کاهش ارزش دلار در مقابل سایر ارزها از مهم‌ترین دلایل افزایش شاخص‌ها به‌شمار می‌رود.

چهارشنبه: معاملات سهام در آسیا- اقیانوسیه با صعود شاخص‌ها در بعضی کشورها و نزول آن در برخی از کشورهای دیگر همراه بود. بورس‌های شانگهای و کره‌جنوبی متأثر از رشد شاخص‌های بورس نیویورک، به‌ترتیب با صعود 2/2 و 1/1 درصدی مواجه شدند، اما شاخص بورس توکیو تحت‌تأثیر افزایش ارزش ین در مقابل دلار به بالاترین سطح در 15 ماه گذشته، افت 0/43 درصدی را تجربه کرد، در حالی‌که معاملات سهام در بسیاری از بورس‌های شرق آسیا در روزهای آینده به مناسبت آغاز سال نو چینی، متوقف خواهد بود.

به‌دنبال اخبار منتشرشده درخصوص نرخ تورم ایالات متحده، شاخص‌های سهام در اروپا در ساعات پایانی معاملات با رشد چشم‌گیری مواجه شدند. شاخص میب در بورس ایتالیا با 1/8 درصد، بیشترین رشد را در بین شاخص‌های مطرح اروپایی داشت. در کشورهای آلمان و فرانسه نیز شاخص‌ها رشد بیش از 1 درصدی را تجربه کردند و افزایش 4/8 درصدی قیمت سهام شرکت کوکاکولا به‌دلیل ثبت عملکرد فراتر از انتظار در گزارش سالانه، جالب‌توجه بود.

اعلام تورم 0/5 درصدی در ایالات متحده برای ماه ژانویه که فراتر از پیش‌بینی بسیاری از کارشناسان بود، باعث شد شاخص‌های سهام در وال‌استریت برای چهارمین روز متوالی با رشد همراه شوند. شاخص نزدک با 1/9 درصد رشد، بیشترین صعود را در بین شاخص‌های سه‌گانه داشت. گروه فناوری اطلاعات شامل شرکت‌هایی هم‌چون فیس‌بوک، آمازون، نتفلیکس و آلفابت بیشترین نقش را در این صعود ایفا کردند.

پنج‌شنبه: در حالی‌که معاملات سهام در بیشتر کشورهای منطقه شرق آسیا از جمله کره‌جنوبی و چین به‌دلیل تعطیلات سال نو چینی متوقف بود، سایر شاخص‌ها با رشد همراه شدند. شاخص هنگ‌سنگ در بورس هنگ‌کنگ با 1/97 درصد، بهترین عملکرد را به‌ثبت رساند که گروه خدمات مالی بیشترین تأثیر را داشت. شاخص بورس‌های توکیو و سیدنی نیز رشد بیش از 1 درصدی را تجربه کردند. افزایش نسبی قیمت نفت و توقف روند کاهش ارزش دلار در برابر ارزهای این منطقه، از مهم‌ترین دلایل این رشد به‌شمار می‌رود.

معاملات بازارهای سهام در قاره اروپا تحت‌تأثیر جهش 10/3 درصدی قیمت سهام شرکت ایرباس، به‌دلیل تحقق سود فراتر از انتظار قرار داشت که این موضوع موجب شد شاخص کک در بورس پاریس با 1/1 درصد، عنوان رشدی‌ترین شاخص اروپایی را به خود اختصاص دهد، در حالی‌که شاخص سهام در سایر بازارها نیز به‌دلیل افزایش قیمت نفت و فلزات اساسی با رشد همراه شدند.

در وال‌استریت صعود شاخص‌های سهام برای پنجمین روز متوالی ادامه یافت. شاخص داوجونز با 1/6 درصد، بیشترین رشد را در بین شاخص‌های سه‌گانه داشت که شرکت‌های شیکاگو سیستم و بوئینگ بیشترین نقش را در صعود این شاخص ایفا کردند و شاخص‌های نزدک و S&P500 نیز با افزایش 1/2 درصدی مواجه شدند.

جمعه: معاملات بازارهای مطرح سهام در منطقه آسیا- اقیانوسیه به‌دلیل تعطیلات سال نو چینی، فقط به کشورهای ژاپن و استرالیا محدود بود. شاخص نیکی در بورس توکیو رشد 1/2 درصدی را تجربه کرد و گروه تأمین آب و برق بهترین عملکرد را در این بورس به‌ثبت رساند. اما شاخص بورس سیدنی با 0/08 درصد افت، در اعدادی پایین‌تر نسبت به روز گذشته بسته شد.

شاخص‌های سهام در بازارهای اروپایی، آخرین روز کاری هفته را نیز با صعود پشت سر گذاشتند تا بیشترین رشد هفتگی از ماه دسامبر سال 2016 میلادی تاکنون را به‌ثبت رسانند؛ این نخستین رشد هفتگی بازارهای اروپایی پس از سه هفته نزول به‌شمار می‌رود. شاخص‌های سهام در کشورهای فرانسه، ایتالیا و اسپانیا با رشد بیش از 1 درصدی، عملکرد بهتری نسبت به سایر شاخص‌های مطرح اروپایی داشتند. گروه‌های ارتباطات و مراقبت‌های بهداشتی نیز در میان گروه‌ها سرآمد بودند.

در پی افشاگری‌های جدید درخصوص دخالت روسیه در انتخابات امریکا، روند صعود چشم‌گیر بازارهای سهام در بورس نیویورک متوقف شد و شاخص‌های سه‌گانه با نوسان ناچیز همراه شدند. با این حال، بررسی‌ها نشان می‌دهد در این هفته شاخص‌های سهام در وال‌استریت یکی از بهترین صعودهای هفتگی خود را به‌ثبت رساندند، به‌گونه‌ای که عملکرد هفتگی نزدک و 500S&P، به‌ترتیب از سال 2011 و 2013 میلادی بی‌سابقه بوده است.









دوشنبه: قیمت طلا که در معاملات هفته قبل به پایین‌ترین سطح در سه‌ماهه اخیر سقوط کرده بود؛ در نخستین روز هفته به دلیل تضعیف دلار و هم‌چنین افزایش تقاضای فیزیکی در آستانه سال نوی چینی، افزایش یافت. در پایان معاملات این روز هر اونس طلا در بازارهای جهانی 1,322/7 دلار قیمت‌گذاری شد که نسبت به قیمت پایانی هفته گذشته رشد 0/46 درصدی را نشان می‌دهد.

سه‌شنبه: با تداوم تضعیف دلار در مقابل سایر ارزهای معتبر، روند صعودی قیمت طلا در بازارهای جهانی ادامه یافت تا فلز زرد بخشی از افت قیمت خود در هفته گذشته را جبران نماید. در این روز بهای این فلز ارزشمند در بازارهای جهانی با رشد 0/52 درصدی مواجه شد و به 1,329/55 دلار به ازای هر اونس رسید.

چهارشنبه: با اعلام نرخ تورم امریکا در ماه ژانویه و نگرانی سرمایه‌گذاران از احتمال افزایش نرخ بهره در این کشور، تقاضا برای سرمایه‌گذاری در طلا افزایش یافت به گونه‌ای که هر اونس طلا در بازارهای جهانی صعود قابل‌توجه 1/59 درصدی را تجربه کرد تا بار دیگر به قیمت‌هایی بالاتر از 1,350 دلار بازگردد.

پنج‌شنبه: روند صعودی قیمت‌ها در بازار جهانی طلا ادامه یافت اما به‌دلیل شناسایی سود از سوی بسیاری از سرمایه‌گذاران و هم‌چنین کاهش تقاضای فیزیکی به‌دلیل تعطیل بودن بیشتر بازارهای آسیایی، این رشد چندان قابل‌توجه نبود. در این روز هر اونس در قیمت 1,353/67 دلار به معاملات خود پایان داد که نسبت به قیمت پایانی روز قبل تنها 0/22 درصد بالاتر است.

جمعه: بهبود ارزش دلار درکنار کاهش چشم‌گیر تقاضای فیزیکی در بازارهای آسیایی موجب شد روند صعودی طلا در بازارهای جهانی پس از چهار روز متوقف شده و قیمت‌ها با نزول همراه شوند. هر اونس در پایان معاملات این روز با عقب‌گردی 0/5 درصدی در 1,346/96 دلار بسته شد. با این حال فلز زرد در مجموع این هفته رشد درخور توجه 2/3 درصدی را تجربه کرد.







دوشنبه: پس از یک هفته سراسر ریزشی، معاملات نفت در بازارهای جهانی با نزول 0/32 درصدی نفت برنت و صعود نه‌چندان چشم‌گیر 0/15 درصدی در قیمت نفت وست‌تگزاس امریکا همراه بود. در پایان معاملات این روز قیمت نفت در این دو بازار پایه، به ترتیب در ارقام 62/59 و 59/29 دلار ایستاد. به عقیده کارشناسان در معاملات این روز بسیاری از خریداران و فروشندگان در حال برآورد اوضاع، برای اتخاذ تصمیم معاملاتی خود بودند.

سه‌شنبه: معاملات بازارهای جهانی نفت با تغییرات نه‌چندان محسوس قیمت‌ها همراه بود. در این روز هر بشکه نفت برنت دریای شمال به‌دلیل تضیعف دلار در مقابل سایر ارزها با رشد 21/0 درصدی مواجه شد و به قیمت 72/62 دلار رسید. اما نفت وست‌تگزاس امریکا با افت قیمت 17/0 درصدی روبه‌رو شده و به 19/59 دلار بازگشت.

چهارشنبه: تداوم کاهش ارزش دلار، افزایش شاخص بازارهای سهام و هم‌چنین اظهارات مقامات نفتی عربستان مبنی‌بر احتمال توافق بلندمدت بین اعضای اوپک و غیر اوپک درخصوص تداوم سطح تولید کنونی، قیمت نفت در بازارهای جهانی افزایش داد. در پایان معاملات این روز هر بشکه نفت برنت دریای شمال و وست‌تگزاس امریکا به ترتیب با رشد 2/61 و 2/38 درصدی روبه‌رو شده و به قیمت‌های 64/36 و 60/6 دلار صعود کردند.

پنج‌شنبه: معاملات در بازارهای جهانی نفت با رفتارهای متفاوت قیمتی وست‌تگزاس و برنت همراه بود. هر بشکه نفت برنت دریای شمال با 05/0 درصد افت، در حدود قیمتی 64 دلار باقی ماند. اما نفت وست‌تگزاس امریکا با 22/1 درصد افزایش به روند رشدی خود ادامه داد و در ایستگاه 34/61 دلار ایستاد تا در قیمت‌های بالاتر از 60 دلار تثبیت شود. در این روز هم‌چنین، اداره انرژی امریکا از افزایش 84//1 میلیون بشکه‌ای ذخایر نفت این کشور در هفته گذشته خبر داد؛ که از میزان پیش‌بینی‌ها کمتر بود.

جمعه: افزایش قیمت نفت در بازارهای جهانی در روز جمعه نیز ادامه یافت اما به‌دلیل تقویت دلار از شدت رشد آن نسبت به روز گذشته اندکی کاسته شد. در پایان معاملات این روز هر بشکه نفت برنت دریای شمال در قیمت 84/64 دلار بسته شد که نسبت به قیمت پایانی روز قبل رشد 79/0 درصدی را نشان می‌دهد. هربشکه نفت وست‌تگزاس امریکا نیز، 55/0 درصد رشد کرد و 68/61 دلار معامله شد. در این هفته نفت برنت و وست‌تگزاس به ترتیب رشد هفتگی 2/3 و 2/4 درصدی را تجربه کردند.




دانلود نسخۀ PDF