بهدنبال سخنان جروم پاول رییس فدرال رزرو در کنگره و احتمال افزایش دفعات رشد نرخ بهره این کشور در سال 2018، از سه مرتبه به چهار مرتبه و همچنین اعمال تعرفه واردات برای فولاد و آلومینیوم از سوی ترامپ، بورسهای بینالمللی هفتهای ریزشی را سپری کردند. نفت، فلزات اساسی و طلا نیز از این موضوعات متأثر شده و با کاهش قیمت همراه شدند.
بهدنبال سخنان جروم پاول رییس فدرال رزرو در کنگره و احتمال افزایش دفعات رشد نرخ بهره این کشور در سال 2018، از سه مرتبه به چهار مرتبه و همچنین اعمال تعرفه واردات برای فولاد و آلومینیوم از سوی ترامپ، بورسهای بینالمللی هفتهای ریزشی را سپری کردند. نفت، فلزات اساسی و طلا نیز از این موضوعات متأثر شده و با کاهش قیمت همراه شدند.
دوشنبه: بهدنبال تضعیف دلار در مقابل بسیاری از ارزهای معتبر آسیایی و تحتتأثیر رشد شاخصهای سهام در والاستریت در روز جمعه، بازارهای آسیایی صعود کردند. شاخص بورس شانگهای با 1/25 درصد، بهترین عملکرد را داشت که گروه فناوری اطلاعات و گروه ارتباطات مخابراتی هر یک با 1/17 درصد رشد، بیشترین تأثیر را در افزایش این شاخص داشتند. شاخص نیکی در بورس ژاپن نیز رشد 1/19 درصدی را تجربه کرد.
شاخصهای اروپایی نیز همچون بازارهای آسیایی از کاهش ارزش دلار و صعود بازارهای سهام در والاستریت تأثیر پذیرفته و روزی صعودی را طی کردند. افزایش 3 درصدی قیمت سهام شرکت آنجلو امریکن، بهدلیل انتشار خبر فروش یکی از معادنش در استرالیا باعث شد گروه منابع معدنی بهترین عملکرد را در بین گروهها از آن خود کند.
در نیویورک بازارهای سهام نیز روزی سراسر صعودی را سپری کردند که شاخص داوجونز با 1/58 درصد، سرآمد سایر شاخصها بود. نزدک و S&P500 نیز رشد بالای 1 درصدی را تجربه کردند. در میان گروهها نیز بهترین عملکرد از آن گروه فناوری اطلاعات بود، بهگونهای که قیمت سهام شرکتهایی نظیر اپل، اینتل و مایکروسافت با افزایش بیش از 1 درصدی همراه شدند. این در حالی است که بسیاری از سرمایهگذاران منتظر حضور جیروم پاول، رییس جدید فدرالرزرو در کنگره و اعلام مواضع این نهاد بهویژه درخصوص نرخ بهره، در روز سهشنبه هستند.
سهشنبه: معاملات سهام در بازارهای آسیایی با کاهش شاخص در بیشتر کشورها همراه بود. شاخص شانگهای با 1/14 درصد افت، بیشترین کاهش را بهنام خود ثبت کرد، اما شاخص نیکی در بورس توکیو بهدلیل کاهش ارزش ین در مقابل دلار با 1/19 درصد افزایش، تنها شاخص صعودی منطقه شرق آسیا بود.
بازارهای سهام اروپایی تحتتأثیر خبرهای رسیده از ایالات متحده با کاهش همراه شدند که طی آن شاخص دکس در بورس فرانکفورت با 0/29 درصد، بیشترین افت را داشت. افزایش حدود 20 درصدی ارزش بازار شرکت رسانهای اسکای در بورس لندن، بهدلیل انتشار خبر خرید سهام این شرکت از سوی شرکت امریکایی کامکست جالبتوجه بود.
اعلام خوشبینی جروم پاول رییس جدید فدرالرزرو، در کنگره به اقتصاد امریکا و بهتبع آن ضرورت افزایش نرخ بهره این کشور، موجب تقویت دلار و نرخ اوراق قرضه شد. شاخصهای سهام در والاستریت نیز کاهش بیش از 1 درصدی را تجربه کردند، بهگونهای که شاخص VIX که نشاندهنده نوسانات بازار است، به مرز هشدار 20 درصدی نزدیک شد. شاخص S&P500 با 1/27 درصد، ریزشیترین شاخص بود و گروه املاک و مستغلات با افت 2 درصدی، بیشترین نزول را در بین گروهها داشت.
چهارشنبه: اعلام مواضع رییس فدرالرزرو امریکا و احتمال افزایش نرخ بهره در این کشور و همچنین انتشار ضعیفتر از انتظار شاخص مدیران خرید صنعتی چین در ماه فوریه، سقوط شاخصهای سهام در منطقه آسیا- اقیانوسیه را در پی داشت. شاخص نیکی در بورس توکیو با 1/44 درصد، ریزشیترین شاخص بود که گروه محصولات صنعتی، فناوری اطلاعات و خودرو بیشترین افت را داشتند. شاخصهای سهام در هنگکنگ و کرهجنوبی کاهش بیش از 1 درصدی را تجربه کردند.
بازارهای سهام اروپایی نیز متأثر از سخنان روز گذشته جروم پاول نزول کردند. شاخص FTSE در بورس لندن با 0/69 درصد افت، بیشترین ریزش را داشت تا با 4 درصد افت ماهانه، بدترین عملکرد ماهانه را از آگوست سال 2015 میلادی تاکنون بهثبت رساند. گروه منابع معدنی نیز با 2/6 درصد افت، ضعیفترین عملکرد را در میان گروهها داشت. تقویت دلار در مقابل یورو و پوند از دیگر تحولات مهم بازارهای اروپایی بود.
شاخصهای سهام در والاستریت نیز تحتتأثیر مواضع جروم پاول در کنگره، به روند نزولی روز گذشته خود ادامه دادند. شاخص داوجونز با 1/5 درصد افت، کاهشیترین شاخص بورس نیویورک بود. شاخص S&P500 نیز 1/1 درصد افت کرد تا این دو شاخص بدترین عملکرد ماهانه خود از ماه ژانویه سال 2016 میلادی تاکنون را بهثبت رسانند.
پنجشنبه: در معاملات سهام کشورهای منطقه شرق آسیا، بیشتر شاخصها برای سومین روز پیاپی به روند نزولی خود ادامه دادند. شاخص نیکی در بورس توکیو با 1/5 درصد افت، ریزشیترین شاخص بود که گروههای خودروسازی و فناوری اطلاعات بیشترین نقش را در کاهش این شاخص ایفا کردند. در عین حال، شاخصهای بورس شانگهای و هنگکنگ، بهترتیب با رشد 0/44 و 0/65 درصدی مواجه شدند.
در اروپا نیز شاخصهای سهام همچون روزهای گذشته روندی کاهشی را طی کردند که شاخص دکس در بورس فرانکفورت با 1/97 درصد، ضعیفترین عملکرد را در میان شاخصهای مطرح داشت. در میان گروهها نیز گروه رسانه با افت بیش از 2 درصدی، ریزشیترین گروه بود. افزایش 4/5 درصدی قیمت سهام شرکت پژو بهدلیل رشد سودآوری این شرکت در سال 2017 میلادی جالبتوجه بود.
در پی اعمال تعرفههای 25 و 10 درصدی برای واردات فولاد و آلومینیوم از سوی رییسجمهور امریکا، شاخصهای سهگانه سهام در والاستریت با کاهش بیش از 1 درصدی همراه شدند که در این بین بیشترین ریزش از آن شاخص داوجونز با 1/68 درصد بود. شرکتهای صنعتی بهویژه مصرفکنندگان فولاد و آلومینیوم بیشترین تأثیر را از این تصمیم پذیرفتند، بهگونهای که ارزش سهام شرکت جنرالموتورز با نزول 4 درصدی و قیمت سهام شرکت فورد با افت 3 درصدی همراه شدند.
جمعه: اعمال تعرفه برای واردات فولاد و آلومینیوم از سوی ترامپ و ریزش شاخصهای سهام در والاستریت، سقوط بازارهای سهام در شرق آسیا را نیز بهدنبال داشت. شاخص نیکی در بورس توکیو با 2/5 درصد، بیشترین افت را در بین شاخصهای آسیایی داشت. بازارهای سهام در هنگکنگ و کرهجنوبی، افت بیش از 1 درصدی را تجربه کردند. در بین گروهها نیز سهام تولیدکنندگان فولاد بیشترین ریزش را تجربه کرد.
تصمیم ترامپ، بازارهای سهام در اروپا را نیز به رنگ سرخ درآورد، بهگونهای که شاخصهای سهام در کشورهای آلمان، فرانسه، ایتالیا و اسپانیا با ریزش بیش از 2 درصدی همراه شدند. شاخص بورس لندن نیز 1/5 درصد کاهش یافت و در بین گروهها نیز منابع معدنی و خودروسازی ضعیفترین عملکرد را داشتند.
در والاستریت، ریزش شاخصها در ساعات اولیه معاملات، با رشد چشمگیر قیمت سهام شرکتهای گروه بهداشت و درمان جبران شد. در پایان این جلسه معاملاتی نسبت به روز گذشته، شاخصهای نزدک و S&P500 صعود و شاخص داوجونز با نزول همراه شدند. کاهش قیمت مصرفکنندگان فولاد و آلومینیوم نظیر جنرالموتورز و بوئینگ ادامه یافت و از سوی دیگر سهام شرکتهای تولیدکننده فولاد در این کشور با رشد چشمگیری همراه شد.
دوشنبه: در پی ضعیفشدن ارزش دلار و انتظار سرمایهگذاران برای اعلام مواضع رییس فدرال رزرو در مورد افزایش نرخ بهره امریکا، قیمت طلا در بازارهای جهانی 0/37 درصد افزایش یافت و به 1,333/68 دلار رسید.
سهشنبه: بهدنبال سخنان رییس جدید فدرالرزرو امریکا و تحلیل سرمایهگذاران مبنیبر اینکه بانک مرکزی این کشور ممکن است نرخ بهره را بیش از آنچه قبلا تصور میشد افزایش دهد، قیمت طلا با کاهش 1/15درصدی مواجه شد و در 1,31838/38 دلار ایستاد.
چهارشنبه: علیرغم افزایش ارزش دلار در مقابل ارزهای معتبر و فشار بر طلا، قیمت فلز زرد بهدلیل وجود تقاضا تغییرات چندانی نداشت بهگونهای که بهای هر اونس در این روز تنها 0/01 درصد کاهش یافت.
پنجشنبه: در این روز نیز همچون روز چهارشنبه، برآیند نیروهای افزایشی و کاهشی موجب شد قیمت طلا در بازارهای جهانی، نوسان قابل توجهی نداشته و تنها با 0/1 درصد افت به 1,317/03 دلار برسد.
جمعه: بهدنبال اعمال تعرفه واردات برای فولاد و آلومینیوم از سوی امریکا و احتمال وقوع یک جنگ تجاری بین امریکا و سایر قدرتهای اقتصادی نظیر چین، تقاضا برای داراییهای امن نظیر طلا افزایش یافت. در این روز قیمت هر اونس طلا با رشد 0/43 درصدی در 1,322/75 دلار بسته شد. با این حال در مجموع هفته قیمت فلز زرد کاهش 0/45 درصدی را تجربه کرد.
دوشنبه: بهدنبال اظهارات وزیر انرژی عربستان مبنیبر اینکه این کشور تولید و صادرات خود را حتی از میزان تعیینشده در توافق کاهش تولید نیز کمتر کرده است، قیمت نفت افزایش داشت. در این روز هر بشکه نفت برنت دریای شمال با رشد 0/28 درصدی مواجه شد و با ایستادن در قیمت 67/5 دلار به بالاترین سطح در سه هفته گذشته رسید. نفت وست تگزاس امریکا نیز رشدی 0/57 درصدی را تجربه کرد و 63/91 دلار فروش رفت.
سهشنبه: همزمان با اعلام آمارهای ضعیف صنعتی در چین و ژاپن و نگرانیها از کاهش رشد اقتصادی و افت احتمالی تقاضا برای نفت، مدیر آژانس بینالمللی انرژی اعلام کرد، امریکا تا سال 2019 میلاید با پیشی گرفتن از روسیه، بزرگترین تولیدکننده نفت جهان خواهد شد. این عوامل موجب افت قیمت نفت در بازارهای جهانی شد بهگونهای که نفت برنت و وستتگزاس با 1/29 و 1/41 درصد کاهش، بهترتیب 66/63 و 63/01 دلار قیمتگذاری شدند.
چهارشنبه: اعلام افزایش سه میلیون بشکهای ذخایر نفت امریکا در هفته گذشته که 400 هزار بشکه بیشتر از پیشبینیهای قبلی بود، موجب شد قیمت نفت در بازارهای جهانی به روند نزولی روز گذشته خود ادامه دهد. در پایان معاملات این روز هر بشکه نفت برنت دریای شمال در 65/78 دلار بسته شد که نسبت به روز قبل افت 1/28 درصدی را نشان میدهد. نفت وستتگزاس امریکا نیز کاهش ارزش 2/17 درصدی را تجربه کرد و به 61/64 دلار در هر بشکه رسید.
پنجشنبه: اعلام خبر اعمال تعرفه برای واردات فولاد و آلومینیوم از سوی دولت امریکا و بهتبع آن نگرانیها درخصوص کاهش روند رشد اقتصاد جهانی، تداوم سیر نزولی قیمت نفت در بازارهای جهانی را در پی داشت. در این جلسه معاملاتی هر بشکه نفت برنت دریای شمال 2/96 درصد ریزش قیمت داشت و به 63/83 دلار به ازای هر بشکه سقوط کرد که پایین قیمت در سههفته اخیر بهشمار میرود. نفت وستتگزاس هم با افت قیمتی 1/05درصدی مواجه شد در 60/99 دلار ایستاد.
جمعه: درحالیکه شاخصهای بورس نیویورک ریزش گسترده روز قبل خود را اندکی ترمیم کردهاند، قیمت نفت نیز با افزایش نسبی مواجه شد. سقوط قیمت در روزهای گذشته موجب شد بسیاری از سرمایهگذاران موقعیت خرید اتخاذ کنند. هر بشکه نفت برنت دریای شمال با رشد نسبی 0/85 درصدی، 64/37 دلار دادوستد شد. نفت برنت هم صعودی 0/43 درصدی داشت و در قیمت 61/25 دلار برای بشکه، بسته شد. با این وجود، قیمت نفت اولین کاهش هفتگی طی سههفته گذشته را بهثبت رساند بهگونهای که قیمت نفت برنت کاهش 4/4 درصدی و نفتخام امریکا افت 3/6 درصدی را تجربه کردند.