در حالیکه تنشهای تجاری بین امریکا و چین همچنان بازارهای جهانی را تحتالشعاع خود قرار داده است، خوشبینی سرمایهگذاران درخصوص اعلام مطلوب عملکرد سهماهه دوم شرکتها موجب شد اغلب شاخصها در بورسهای مطرح، افزایش یابند. همچنین نگرانیها درخصوص میزان تولید و عرضه نفت، نواسانات شدید در قیمت طلای سیاه را در پی داشت. افزایش ارزش دلار و افت قیمت طلا نیز از دیگر تحولات مهم بازارهای جهانی در این هفته بود.
دوشنبه: پس از اعلام آمارهای فراتر از انتظار اشتغال امریکا در ماه ژوئن، ریسکپذیری سرمایهگذاران در بازارهای شرق آسیا افزایش یافت و شاخصهای سهام در این منطقه رشد کردند که بیشترین رشد به شاخص بورس شانگهای با 2/5 درصد افزایش، اختصاص داشت. شاخصهای سهام در هنگکنگ و ژاپن هم رشد بیش از 1 درصدی را بهثبت رساندند.
با استعفای دو عضو کابینه انگلیس در ارتباط با برگسیت و افزایش نگرانیها در مورد ادامه فعالیت دولت ترزا می، ارزش پوند در مقابل سایر ارزهای معتبر سقوط کرد. با این وجود شاخصهای سهام در اروپا صعود کردند که در این میان شاخص FTSE در بورس لندن با 0/9درصد افزایش، رشدیترین شاخص بود. در میان گروهها نیز منابع معدنی با حدود 2 درصد رشد بهترین عملکرد را داشت.
در والاستریت نیز همچون آسیا و اروپا، شاخصها متأثر از اعلام گزارش اشتغال ماه ژوئن، صعود کردند. بیشترین رشد به شاخص داوجونز با 1/3 درصد افزایش اختصاص داشت که در آن جیپیمورگان و گلدمنساچ بیشترین تأثیر را ایفا کردند. گروه بانکداری نیز با رشد 2/5 درصدی بهترین عملکرد خود در سهماهه گذشته را بهثبت رساند.
سهشنبه: بهدنبال رشد قابلتوجه شاخصهای سهام در والاستریت در روز گذشته، خوشبینی سرمایهگذاران درخصوص سود سهماهه دوم سال 2018 میلادی شرکتها، موجب شد اغلب شاخصهای سهام در منطقه شرق آسیا صعود کنند. شاخص نیکی در بورس توکیو با 0/66 درصد افزایش، صعودیترین شاخص بود. این درحالی است که شاخص بورسهای شانگهای و هنگکنگ تحتتأثیر نگرانیهای تجاری بین پکن و واشنگتن، در ارقامی بالاتر از روز قبل بسته شدند.
با نزدیک شدن به زمان اعلام عملکرد شرکتها در سهماهه دوم سال جاری، تمرکز سرمایهگذاران بر روی این موضوع معطوفشده و تنشهای تجاری در سطح جهان تحتالشعاع این مسأله قرار گرفته است. این موضوع موجب شد اغلب شاخصهای سهام در قاره اروپا برای ششمین روز پیاپی صعود کنند. شاخص کک در بورس پاریس با 0/67 درصد افزایش، رشدیترین شاخص بود. گروه نفت و گاز نیز با 1/4 درصد رشد بهترین عملکرد را در بین گروهها داشت.
در بورس نیویورک هم شاخصهای سهام برای چهارمین روز پیاپی صعود کردند. شاخص داوجونز با 0/58 درصد رشد، صعودیترین شاخص بود. با توجه به اعلام گزارش عملکرد بسیاری از بانکها همچون سیتی گروپ، جیپیمورگان و ولز فارگو در اواخر هفته جاری همچون روز گذشته گروه بانکداری، یکی از رشدیترین گروهها بود.
چهارشنبه: پس از اعلام تعرفههای جدید 10 درصدی بر 200 میلیارد دلار از کالاهای وارداتی چین از سوی ایالات متحده، بار دیگر نگرانی سرمایهگذاران از بالا گرفتن جنگ تجاری بین دو کشور افزایش یافت. ارزش ین در برابر سایر ارزها بالا رفت و شاخصهای سهام در شرق آسیا سقوط کردند. بیشترین نزول از آن بورس شانگهای با 1/8درصد رشد بود. در کرهجنوبی و ژاپن نیز شاخصها افت بیش از 1 درصدی را تجربه کردند.
در بازارهای اروپایی نیز شاخصهای مطرح، متأثر از افزایش تنشهای تجاری بین پکن و واشنگتن با افت بیش از 1 درصدی همراه شدند. بیشترین افت به شاخص میب در ایتالیا با 1/6 درصد اختصاص داشت. ضمن آنکه گروههای منابع معدنی و نفت و گاز بهترتیب با ثبت افت 3 و 2/3 درصدی، ضعیفترین عملکردها را داشتند.
افزایش مجدد تنشهای تجاری بین امریکا و سایر قدرتهای اقتصادی دنیا و همچنین سقوط قیمت نفت در بازارهای جهانی، موجب شد شاخصهای سهام در والاستریت نیز پس از 4 روز صعود متوالی، کاهش یابند. شاخص داوجونز با 0/88 درصد افت، نزولیترین شاخص بود که در آن کاهش قیمت سهام شرکتهای کاترپیلار و چورون بیشترین تأثیر را داشتند.
پنجشنبه: معاملات سهام در بورسهای منطقه شرق آسیا با رشد شاخصها همراه شد تا ریزش روز گذشته که بر اثر نگرانیهای تجاری بهثبت رسیده بود، تا حدودی جبران شود. شاخص بورس شانگهای با 18/2درصد افزایش، صعودیترین شاخص بود. شاخص بورس توکیو نیز رشد بیش از 1 درصدی را تجربه کرد. قیمت جهانی نفت و فلزات نیز بخشی از سقوط قیمتی سنگین روز گذشته خود را جبران کردند.
در اروپا نیز بازارها از شوک خبر اعمال تعرفههای وارداتی جدید از سوی امریکا، تا حدودی خارجشده و شاخصهای سهام در این قاره صعود کردند که در بین آنها شاخص کک در بورس پاریس با رشد حدود 1 درصدی پیشتاز بود. گروه رسانه نیز با 2/3 درصد افزایش، بهترین عملکرد را در میان گروهها داشت. برگزاری اجلاس رهبران کشورهای عضو ناتو، سفر قریبالوقوع ترامپ به انگلیس و همچنین تحولات مربوط به برگزیت کانون توجه سرمایهگذاران در این قاره بود.
نزدیک شدن به زمان اعلام عملکرد سهماهه دوم شرکتها باعث شد شاخصهای سهام در والاستریت هم رشد کرده و ریزش روز گذشته خود را تا حدودی جبران نمایند. شاخص نزدک با 4/1 درصد افزایش، بهترین عملکرد را در بین شاخصهای سهگانه داشت که این عدد بیشترین رشد روزانه این شاخص در از ابتدای ژوئن بهشمار می رود. گروه فناوری اطلاعات و بهطور مشخص رشد قیمت سهام شرکتهای فیسبوک، آمازون، مایکروسافت و آلفابت تاثیر زیادی در صعود این شاخص ایفا کردند.
جمعه: پس از افت نسبی تنشهای تجاری بین امریکا و چین و همچنین رشد گروه فناوری اطلاعات در والاستریت در روز گذشته، اغلب شاخصهای سهام در بازارهای آسیایی صعود کردند. بیشترین رشد در میان بورسهای مطرح، به شاخص نیکی در بورس توکیو با 85/1 درصد افزایش اختصاص داشت که افت ارزش ین در مقابل دلار، مهمترین دلیل آن بود. شاخص بورس کرهجنوبی هم با رشد بیش از 1 درصدی همراه شد. این در حالی است که شاخص بورس شانگهای متأثر از نگرانیهای تجاری، قرمزپوش بود.
در اروپا خوشبینی سرمایهگذاران در مورد عملکرد سهماهه دوم شرکتها، موجب شد شاخصهای سهام به روند صعودی خود ادامه دهند. شاخص میب در بورس ایتالیا با حدود 5/0 درصد رشد، بهترین عملکرد را داشت و گروه محصولات صنعتی نیز صعودیترین گروه بود. تضعیف یورو در مقابل دلار نیز از دیگر تحولات مهم بازارهای اروپایی بهشمار میرود.
در بورس نیویورک هم شاخصهای سهگانه صعود کردند که در این میان بیشترین رشد از آن داوجونز با 38/0 درصد افزایش بود. شرکت یونایتدهلث، بیشترین تأثیر را در رشد این شاخص داشت و موجب شد پس از حدود 50 روز، بار دیگر داوجونز به بالای 25 هزار واحد صعود کند. گزارش عملکرد سیتیگروپ و جیپیمورگان برای سهماهه دوم سال جاری منتشر شد، اما علیرغم اعلام عملکرد مطلوب، قیمت سهام این دو بانک در اعدادی منفی بسته شدند.
دوشنبه: پس از اعلام رشد ضعیف سطح دستمزدها در ایالات متحده در ماه گذشته، شاخص دلار در برابر ارزهای معتبر نزول کرد. این موضوع موجب شد قیمت طلا در بازارهای جهانی 0/18 درصد افزایش یابد و در 1,257/68 دلار قیمتگذاری شود.
سهشنبه: پس از تهدید امریکا مبنیبر اعمال تعرفه 10 درصدی بر روی 200 میلیارد دلار از کالاهای وارداتی چین، تقاضا برای دلار افزایش یافت و قیمت طلا افت کرد. هر اونس 1,255/54 دلار دادوستد شد که 0/17 درصد نسبت به قیمت پایانی روز گذشته پایینتر است.
چهارشنبه: تقویت ارزش دلار در برابر سایر ارزها و افت ارزش طلا ادامه یافت به گونهای که هر اونس در پایان معاملات، افت 1/08 درصدی را ثبت کرد و در 1,241/96 دلار ایستاد که پایینترین قیمت در هفتماهه گذشته بهشمار میرود.
پنجشنبه: پس از افت بهای طلا در دو روز گذشته قیمتها برای خریداران جذابیت پیدا کرد و تقاضا برای این فلز ارزشمند افزایش یافت. این موضوع رشد 0/44 درصدی قیمت طلا در بازارهای جهانی و صعود قیمتها به 1,247/39 دلار را در پی داشت.
جمعه: در حالیکه بهدلیل نگرانی سرمایهگذاران از جنگ تجاری میان امریکا و چین، ارزش دلار به بالاترین رقم دوهفته گذشته صعود کرد، قیمت طلا 0/25 درصد کاهش یافت و به 1,244/32 دلار در هر اونس رسید. با ثبت این قیمت، فلز زرد در مجموع هفته 0/89 درصد کاهش قیمت داشت.
دوشنبه: با نزدیک شدن به زمان اعمال تحریمهای ایران و افت تولید لیبی، قیمت نفت برنت، 1/26 درصد جهش کرد و در 78/78 دلار ایستاد. این در حالی است که انتشار اخباری در مورد برنامه زمانبندی پایان اختلال در تولید نفت کانادا، موجب شد قیمت نفت وستتگزاس امریکا تنها 0/07 درصد رشد کرد و در 73/85 دلار معامله شود.
سهشنبه: اگرچه آمار مربوط به تغییرات ذخایر نفتی امریکا بهصورت رسمی در روز چهارشنبه اعلام می شود اما انتشار پیشبینیهایی درخصوص افت سنگین در ذخایر نفتی این کشور در هفته گذشته موجبات افزایش قیمتها در بازارهای جهانی نفت را فراهم کرد. هر بشکه نفت برنت دریای شمال 1 درصد رشد کرد و به 78/86 دلار رسید. نفت وستتگزاس هم با افزایش ارزش 0/35 درصدی همراه شد تا در 74/11 دلار فروش رود.
چهارشنبه: بالاگرفتن تنشهای تجاری بین امریکا و چین، انتظار افزایش میزان عرضه در پی بازگشایی بندرهای نفتی لیبی و همچنین انتشار اخباری درمورد احتمال اعمال برخی معافیتها درخصوص تحریم خرید نفت از ایران، قیمت نفت در بازارهای جهانی با ریزش گسترده قیمتها همراه شد. نفت برنت و وستتگزاس به ترتیب 6/92 و 5/03 درصد ریزش همراه شدند و به قیمتهای 73/4 و 70/38 دلار سقوط کردند.
پنجشنبه: با انتشار خبر اعتصاب کارکنان در تأسیسات نفتی کشورهای عراق و نروژ و توقف تولید نفت در این بازارها و همچنین اعلام کاهش 12 میلیون بشکهای ذخایر نفتی امریکا در هفته گذشته، (که بالاترین سطح کاهش در دو سال اخیر بهشمار میرود)، قیمت نفت در بازارهای جهانی پس از سقوط سنگین در روز گذشته، افزایش یافت. هر بشکه نفت برنت دریای شمال با افزایش43/43درصدی همراه شد تا به 74/45 دلار صعود کند. این در حالی است که نفت وستتگزاس با افت نهچندان محسوس 07/0درصدی همراه شد و در 33/70 دلار به معاملات خود پایان داد.
جمعه: رد پیشنهاد مربوط به تغییر در دستمزدها از سوی صدها کارگر تأسیسات نفتی دریایی نروژ که متعلق به شرکت شل است، باعث شد قیمت نفت در بازارهای جهانی به روند صعودی خود ادامه دهد. بررسیها نشان میدهد این تأسیسات روزانه 9000/23 بشکه نفت خام تولید میکرد. قیمت نفت برنت رشد 18/1 درصدی را ثبت کرد تا در 33/75 دلار به معاملات خود پایان دهد. نفت وستتگزاس هم صعود قیمتی 97/0درصدی را تجربه کرد تا در 01/71 دلار بسته شود. با این وجود نفت برنت و وستتگزاس در مجموع این هفته به ترتیب نزول قیمت 3/2 و 8/3 درصدی را رقم زدند.