امروز : پنج شنبه ۱ آذر ۱۴۰۳

دوشنبه بازار ۲۹ شهريور تا ۴ مهر ماه ۱۳۹۵ – شماره ۴۲


بانک‌های مرکزی ژاپن و امریکا جلسه‌ای در روز چهارشنبه هفته فوق در خصوص افزایش نرخ بهره برگزار کردند. اما برخلاف انتظارات، هم بانک مرکزی ژاپن و هم فدرال رزرو تغییری در نرخ‌های بهره ایجاد نکردند که این عامل منجر به افت ارزش دلار و ین شد و از طرفی به رشد ارزش طلا و سایر دارایی‌هایی که بر پایه دلار و ین معامله می‌شوند، کمک شایانی کرد.

دوشنبه: بازارهای سهام آسیایی در اولین روز هفته عمدتاً افزایش یافتند. در اوایل ساعات معاملاتی سهام آسیا با عرضه سریع و پرحجمی روبرو شد (عرضه یکجا) و قیمت معاملاتی شرکت‌ها کاهش یافت، سپس به دلیل ترس معامله‌گران از احتمال افزایش نرخ بهره در نشست این هفته بانک فدرال آمریکا، سرمایه‍‌گذاران عرضه‌های خود را کاهش دادند و روند بازار برگشت و صعودی شد. “کی‌وان پترسن” استراتژیست کلان جهانی در بانک مرکزی ساکسو در سنگاپور گفت، قطعاً آنها (مقامات فدرال) در ماه سپتامبر قدمی در جهت افزایش نرخ بهره بر نخواهند داشت. همچنین وی افزود این دیدگاه به بازارهای آسیایی کمک می‌کند، تا اصلاحی در عرضه‌های یکجا رخ دهد. در بازار سهام آسیا، شاخص کاسپی کره جنوبی 0/8درصد افزایش یافت، اس.اند.پی استرالیا تقریباً می‌توان گفت بدون تغییر باقی ماند، اما شاخص نیکی در این روز به دلیل تعطیل رسمی این کشور بسته بود. سهام اروپایی به علت عملکرد بهتر شرکت‌های کالایی، در این روز سودده بودند، به طوری که یورو استاکس600 با 1درصد افزایش به مقدار 341/27 واحد رسید، این افزایش از عملکرد بهتر بخش‌های نفت و گاز و مواد اولیه ناشی شد. اصلی‌ترین عامل افزایش در کالاها در روز دوشنبه احتمال کم افزایش نرخ بهره از طرف فدرال رزرو عنوان شد. نشست فدرال رزرو در خصوص تصمیم‌گیری برای افزایش نرخ بهره در روز چهارشنبه برگزار خواهد شد. همچنین سهام انگلستان نیز به عنوان یکی از بازارهای مهم اروپا با 1/5درصد رشد، بیشترین افزایش روزانه خود را در طی دو هفته اخیر تجربه کرد که ناشی از افزایش در بخش‌های معدنی و نفتی بود. سهام ایالات متحده آمریکا پس از یک افزایش جزئی در اوایل جلسه معاملاتی، روند نزولی در پیش گرفتند و در نهایت با اندکی کاهش به کار خود پایان دادند، دلیل نوسان کم شاخص‌های این کشور در این روزها ناشی از احتیاط سرمایه‌گذارانی می‌باشد که منتظر نشست بانک فدرال امریکا و بانک مرکزی ژاپن هستند. معاملات تا حدی کم حجم بودند که  شاخص اس.اند.پی500 با کاهشی کمتر از یک واحد به مقدار 2,139 واحد رسید. شاخص صنعتی داوجونز با سه واحد افت به مقدار 18,120 واحد رسید و شاخص ترکیبی نزدک نیز با 9 واحد افت به مقدار 5,235 واحد سقوط کرد.

سه‌شنبه: در بازارهای سهام آسیا در روز سه‌شنبه معامله‌گران با حجم کم اقدام به خرید و فروش کردند و همین عامل باعث شد تا شاخص نوسان زیادی نداشته باشد. هم‌چنان که جلسات بانک‌های مرکزی دو کشور امریکا و ژاپن در این هفته برگزار نشده است این روال در معاملات سرمایه‌گذاران پیش‌بینی می‌شود، چراکه سرمایه‌گذاران منتظر تصمیم‌های مهمی می‌باشند که قرار است درحاشیه این جلسه در خصوص سیاست‌های پولی گرفته شود،. “هائو هونگ” استراتژیست ارشد در شرکت بین‌المللی بوکوم اظهار کرد، مردم صرفاً منتظر تصمیم فدرال هستند، درحالی که بعید به نظر می‌رسد، فدرال رزرو نرخ بهره را افزایش دهد، مگر اینکه بخواهد سرمایه‌گذاران را غافل‌گیر کند. شاخص نیکی ژاپن در این روز با 0/2درصد کاهش به کار خود پایان داد که در بخش‌های یوتیلیتی و مخابرات سود اندکی عاید سهام‌داران شد، اما صنایع بیمه و املاک، اندکی ضرر متوجه سهام‌داران کرد. سهام در اروپا نیز همانند آسیا به دلیل کم حجم بودن معاملات نوسان اندکی داشت، به طوری که اکثر سرمایه‌گذاران مصرانه از انجام معامله خودداری می‌کنند تا جلسات بانک مرکزی دو کشور امریکا و ژاپن به اتمام برسد و نتایج سیاست‌های پولی کشورهای یاد شده به طور صریح بیان شود. اگر بخواهیم به صورت دقیق بیان کنیم، شاخص یورو استاکس600 با 0/1درصد افت به مقدار 341/01 واحد رسید. اما سهام بریتانیا به علت افت پوند با پیش‌بینی افزایش نرخ بهره در نشست فدرال امریکا، قبل از تصمیم‌گیری توسط بانک مرکزی امریکا و ژاپن، افزایش یافتند، به طوری که شاخص فوتسی100 انگلستان با 0/3درصد افزایش به مقدار 830/79 ، 6 واحد رسید. سهام ایالات متحده قبل از اعلام عواقب جلسات بانک‌های مرکزی امریکا و ژاپن و همچنین به خاطر افزایش قیمت نفت و تأثیر آن در صنعت انرژی، در روز سه‌شنبه بالا بسته شدند. شاخص اس.اند.پی500 با 0/64 واحد افزایش در مقدار 139/76، 2 واحد بسته شد که از بخش کالاهای مربوط به مراقبت‌های بهداشتی و کالاهای اساسی ناشی شده است و شاخص میانگین صنعتی داوجونز با 9/79 واحد یا 0/1درصد افزایش در مقدار 129/96 ، 18واحد بسته شد که ناشی از افزایش قیمت شرکت مک دونالد بود. شاخص ترکیبی نزدک نیز با 0/1درصد افزایش با مقدار 241/35 ، 5واحد بسته شد.

چهارشنبه: در روز چهارشنبه بانک مرکزی ژاپن جلسه‌ای در رابطه با سیاست تعیین نرخ بهره پرداختی به سپرده‌ها برگزار کرد. نرخ بهره فعلی کشور ژاپن منفی 0/1درصد بود و در این جلسه مقرر گردید، همان نرخ بهره دوره قبلی (منفی 0/1درصد) هم‌چنان برقرار باشد، در حالی که پیش‌بینی تحلیل‌گران حاکی از کاهش 0/1درصدی آن بود. بانک مرکزی گام‌های موثری برای کمک به رشد تورم برداشته است، از جمله این اقدامات، برنامه‌ریزی جدید با هدف نرخ بهره 10ساله، با این الزام که، هم تورم و هم نرخ بهره در محدوده صفر ثابت نگه داشته شود. حاصل عدم تغییر در نرخ بهره، بر این شد که ارزش واحد پول ژاپن (ین) در مقابل ارزهای خارجی افت پیدا کند و همین عامل نیز نه تنها باعث قوت گرفتن بازارهای سهام این کشورشد، بلکه موجب افزایش تمام بازارهای سهام آسیا شد. به طوری که شاخص نیکی ژاپن 1/8درصد افزایش پیدا کرد، در حالی که واحد پول این کشور در مقابل دلار آمریکا به 102/65 ین رسید، اما در روز سه‌شنبه قبل از برگزاری جلسه بانک مرکزی، هر دلار امریکا به قیمت 101/74 ین خریداری شد. شاخص اس.اند.پی استرالیا نیز 0/7درصد افزایش پیدا کرد. شاخص سهام اروپا در روز چهارشنبه افزایش یافت. بهینه‌‍سازی سیاست‌های پولی بانک مرکزی ژاپن باعث تقویت شرکت‌های مالی وصندوق‌های سرمایه‌گذاری شد و همین بخش نیز توانست باعث رشد در شاخص شود. شاخص یورو استاکس600 با 0/4درصد افزایش به سطح 342/46 واحد رسید، که بالاترین مقدار خود در دو هفته اخیر می‌باشد. بازارهای سهام به دلیل اعلام نتیجه غیرقابل پیش‌بینی نشست بانک مرکزی ژاپن افزایش یافتند. شاخص فوتسی100 بریتانیا نیز متأثر از سیاست‌های پولی ژاپن 0/1درصد افزایش یافت و به مقدار 834/77 ، 6 واحد رسید. بازارهای سهام امریکا در روز چهارشنبه معاملات نامنظمی داشتند، اما در پایان جلسه معاملاتی با سود بسته شدند. فدرال رزرو نیز جلسه‌ای در رابطه با تصمیم‌گیری درخصوص تغییر نرخ بهره برگزار کرد و همانند کشور ژاپن، نرخ بهره ایالات متحده امریکا نیز بدون تغییر در 0/5درصد باقی ماند. مقامات این بانک اظهار کردند که دنبال شواهد و قرائن بیشتری برای اثبات قدرت اقتصادی پایدار هستند، تا بتوانند نرخ بهره را افزایش دهند و این نوید را دادند که در آینده‌ای نه چندان دور افزایشی در نرخ بهره خواهند داشت. شاخص میانگین صنعتی داوجونز با 163 واحد یا 0/9درصد افزایش به 18,293 واحد رسید. شاخص اس.اند.پی 500 با 23 واحد یا 1/1درصد افزایش به سطح 2,163 واحد رسید و شاخص ترکیبی نزدک با 55 واحد یا 1درصد افزایش به 295/18 ،5 واحد رسید.

پنجشنبه: بازارهای سهام آسیا به واسطه افزایش قیمت کالاها و همچنین به خاطر تصمیم فدرال رزرو در خصوص عدم افزایش نرخ بهره، رشد کردند. فدرال رزرو در روز چهارشنبه تصمیم گرفت تا نرخ بهره کوتاه‌مدت را ثابت نگه دارد که همین امر باعث شد تا پول از بازارهای نوظهور به سمت بازارهای توسعه یافته امریکا کشیده نشود و در نتیجه استقبال معامله‌گران آسیایی را به دنبال داشت. شاخص هانگ سنگ برای کشور هنگ کنگ 0/4درصد افزایش یافت، شاخص کاسپی کره با 0/7درصد افزایش بسته شد و اس.اند.ی استرالیا نیز 0/7درصد رشد کرد. شاخص سهام ژاپن به خاطر تعطیل رسمی در این کشور بسته بود. بازارهای سهام منطقه یورو در روز پنجشنبه پس از عدم تغییر نرخ بهره از سوی فدرال رزرو، افزایش قابل ملاحظه‌ای را تجربه کردند. مقامات فدرال رزرو اظهار کردند که شواهد بیشتری مبنی بر سلامت و تقویت اقتصاد لازم است، تا بتوان در جهت اتخاذ چنین سیاست‌هایی قدم برداشت. شاخص یورو استاکس که نشان دهنده تغییرات 600 شرکت بزرگ منطقه یورو می‌باشد، 1/6درصد رشد کرد به مقدار 347/86 واحد رسید. شاخص فوتسی 100 بریتانیا نیز متأثر از همین عامل 1/1درصد رشد کرد و در مقدار 911/4 ، 6واحد به کار خود پایان داد.

بازارهای سهام ایالات متحده همانند بازارهای اروپایی رشد قابل ملاحظه‌ای را به نمایش گذاشتند، به طوری که شاخص ترکیبی نزدک به نقطه‌ای رسید که از بدو تأسیس خود به این مقدار نرسیده بود. افزایش فوق ناشی از استقبال سرمایه‌گذاران از تصمیم روز چهارشنبه فدرال رزرو عنوان شد. شاخص اس.اند.پی 500 در روز پنجشنبه 14 واحد یا به عبارتی 0/6درصد افزایش یافت و به مقدار 2,177 واحد رسید. شاخص میانگین صتعتی داوجونز نیز با 98 واحد یا 0/5درصد افزایش به سطح 18,391 واحدی دست یافت و همچنین شاخص ترکیبی نزدک که رشد غیرقابل منتظره‌ای را رقم زد با 44 واحد یا 0/8درصد افزایش در سطح 5,339 واحد به کار خود پایان داد.

جمعه: سهام در آسیا در آخرین روز هفته مسیر نامعینی را طی کردند، به طوری که برخی شاخص‌ها همانند شاخص نیکی ژاپن کاهش یافتند و برخی نیز همانند شاخص اس.اند.پی استرالیا با رشد مواجه شدند. شاخص نیکی که در روز چهارشنبه پس از سیاست عدم تغییر نرخ بهره بانک مرکزی ژاپن، افزایش یافته بود و در روز پنجشنبه نیز به خاطر تعطیل رسمی بسته بود، در روز جمعه 0/3درصد افت کرد که ناشی از افزایش ارزش “ین” در بازار ارز بود. اما شاخص اس.اند.پی استرالیا با 1/1درصد افزایش در آخرین روز هفته و در نهایت با 5/2درصد سود برای کل هفته به کار خود پایان داد. در اروپا همه بازارهای سهام با کاهش هفته را به پایان رساندند، اما انتشار آمارهای اقتصادی امیدوارکننده منطقه یورو برای کشورهای فرانسه و آلمان، مانعی برای افت بیشتر این بازارها شد. شاخص یورو استاکس اروپا 0/7درصد در روز جمعه افت کرد و به سطح 345/34 واحد تنزل یافت، اما در مجموع هفته را با 2/2درصد رشد به پایان رساند. شاخص فوتسی100 بریتانیا نیز که تغییرات یکی از بزرگ‌ترین بازارهای سهام اروپا را نشان می‌دهد در روز جمعه 0/1درصد کاهش یافت، اما در مجموع هفته اخیر، سودی معادل 3درصد برای سهام‌داران ساخت. در ایالات متحده امریکا به دلیل افت قابل ملاحظه قیمت نفت خام و تأثیر منفی آن در صنعت انرژی منجر به افت بازارهای سهام شد. افت قیمت نفت خام نیز به دلیل پیش‌بینی بدبینانه سرمایه‌گذاران از جلسه بزرگترین تولیدکنندگان نفت در آخر این هفته می‌باشد. سرمایه‌گذاران بر این باورند که توافقی میان این کشورها درخصوص فریز نفت خام رخ نخواهد داد. جلسه یادشده در کشور الجزایر که یکی از اعضای اوپک می‌باشد، برگزار خواهد شد. شاخص اس.اند پی 500 در روز جمعه 12/49 واحد یا به عبارتی 0/6درصد کاهش یافت و به سطح 164/69 ، 2 واحد رسید. همان‌طور که در بالا اشاره شد، کاهش فوق ناشی از تنزل در بخش انرژی بود. شاخص میانگین صنعتی داوجونز با 131واحد یا 0/7درصد کاهش به مقدار 261/45 ، 18 واحد رسید و در نهایت شاخص ترکیبی نزدک با 33/78 واحد یا 0/6درصد افت به سطح 305/75 ، 5 واحد تنزل پیدا کرد. با این حال هر سه شاخص یاد شده مجموعاً هفته اخیر را با سود به پایان رساندند، به طوری که شاخص اس.اند.پی 1/2درصد، شاخص داوجونز با 0/8درصد و شاخص نزدک با 1/2درصد رشد کردند.



42-3



42-2





دوشنبه: طلا در اولین روز هفته به دلیل سردرگمی در معاملات دلار امریکا قبل از جلسه دو بانک مرکزی تأثیرگذار جهان در زمینه سیاست‌گذاری نرخ بهره در این هفته، افزایش یافت. این افزایش پس از یک افت شدید که بیشترین افت در سه ماه اخیر بود، رخ داد. آتی طلا با سررسید ماه دسامبر با 7/6 دلار یا 0/6درصد افزایش به قیمت 318/8 ، 1 دلار در هر اونس معامله شد، در حالی که در طی جلسه معاملاتی به قیمت 1,321 دلار در هر اونس نیز رسیده بود. شاخص بین قاره‌ای دلار (آی.سی.ئی) نیز به خاطر معاملات با روند صعودی طلا 0/3درصد افت کرد. “فواد رزاکزادا” تحلیل‌گر تکنیکال در “فارکس دات کام” بیان کرد، طلا در روز دوشنبه خط روند نزولی را شکست و روند صعودی را در پیش گرفت و در قیمت 1,310 دلار یک حمایت با اهمیت شکل داد.

سه‌شنبه: طلا در روز سه‌شنبه با مقدار اندکی افزایش به پایان رسید، اما در یک محدوده معاملات (بازه قیمتی محدود) نوسان داشت و به خاطر تمرکز در حرکت بعدی دلار یک روز قبل از اعلام سیاست‌های فدرال رزرو ایالات متحده و بانک مرکزی ژاپن، ثابت مانده است. “جولیان فیلیپس” بنیان‌گذار “گولدفورکستر دات کام” گفت، دوباره بازارها غرق این رویدادها شده‌اند، اما با وجود تفکراتی مبنی بر افزایش نرخ بهره، که به خاطر آن از معامله کردن دست کشیده‌اند، هیچ یک از بانک‌های مرکزی به جز تنظیم دقیق و اصلاح بیانیه قبلی، بیانیه‌ی جدیدی صادر نخواهند کرد. آتی طلا در سررسید ماه دسامبر با 40 سنت افزایش به قیمت 318/20 ، 1 دلار در هر اونس رسید و با 0/6درصد افزایش نسبت به روز دوشنبه معامله شد.

چهارشنبه: طلا در روز چهارشنبه به خاطر تصمیمات بانک مرکزی امریکا در خصوص نرخ بهره افزایش یافت، اما مقامات این بانک خاطر نشان کردند، به احتمال زیاد قبل از پایان سال نرخ بهره افزایش خواهد یافت. سیاست‌های پولی اتخاذ شده بانک مرکزی باعث شد، تا شاخص دلار نیز در مقابل شش ارز دیگر افت کند و به دلیل رابطه معکوس طلا با دلار، معاملات آتی طلا نیز افزایش یابد. به طوری که قرارداد آتی طلا با سررسید ماه دسامبر 13/2 دلار یا 1درصد، افزایش یافت و به مقدار 331/4 ، 1 دلار در هر اونس دست یافت.

پنجشنبه: طلا متأثر از بی‌میلی فدرال رزرو برای تغییر نرخ بهره، در روز پنجشنبه رشد کرد و به بالاترین سطح خود در طی دو هفته اخیر رسید. به طوری که قرارداد آتی طلا با سررسید ماه دسامبر 13/3 دلار یا 1درصد رشد کرد و به 344/7 ، 1 دلار در هر اونس رسید. معاملات ناامیدکننده در بازار ارز و افت ارزش دلار، ناشی از سیاست‌های اتخاذی بانک‌های مرکزی امریکا و ژاپن بود که سیاست هر دو بانک مذکور نیز عدم تغییر در نرخ بهره و ثابت نگه داشتن آن است. همین عامل باعث شد، فلز زرد و سایر فلزاتی که به واحد پولی دلار داد و ستد می‌شوند، به دلیل معاملات ضعیفی که در بازار ارز رخ داد، روند صعودی در پیش گیرند. 

جمعه: بازار طلا در آخرین روز هفته به دلیل عدم وجود اخبار مهم و همچنین عدم تغییر زیاد در ارزش دلار، نوسان زیادی نداشت، به طوری که قیمت آن با 0/035درصد افزایش به 1337.56 دلار در هر اونس رسید. با توجه به رخدادهای طی هفته اخیر از جمله عدم تغییر در نرخ بهره امریکا و به دنبال آن کاهش ارزش دلار، قیمت دارایی‌های برپایه دلار افزایش یافت و طلا نیز در مجموع یک هفته اخیر 2درصد به ارزش خود افزود.

42-6





42-7



دوشنبه: نفت در روز دوشنبه در پی اظهاراتی که کشور ونزوئلا در خصوص عرضه نفت داشت، با روند صعودی معامله شد. کشور ونزوئلا اظهار کرد باید توافقی میان کشورهای عرضه کننده نفت (چه کشورهایی که عضو سازمان کشورهای صادرکننده نفت هستند و چه کشورهایی که عضو این سازمان نیستند) مبنی بر کاهش مقدار عرضه نفت و سپس ثبات در آن صورت گیرد. دلیل دیگر افزایش امروز قیمت نفت، تحت تأثیر قرار گرفتن صادرات کشور لیبی به خاطر درگیری نظامی در اواخر هفته اخیر این کشور بود. معاملات آتی نفت پایه غرب امریکا به سررسید ماه اکتبر با 27 سنت یا 0/6درصد افزایش به 43/3 دلار در هر بشکه در بورس نیویورک معامله شد.

سه‌شنبه: نفت در جلسه روز سه‌شنبه همانند بازارهای سهام و طلا با نوسان بسیار اندکی معامله شد. به طوری که قیمت نفت خام برنت به میزان نسبتاً کمی پایین‌تر و نفت خام پایه اینترمدیت غرب امریکا اندکی بالاتر بسته شد؛ علت آن نیز ارزیابی سرمایه‌گذاران از احتمال حمایت روسیه از بیانیه کاهش در عرضه نفت و توافق یکساله برای ثبات قیمت آن می‌باشد. معاملات آتی نفت خام پایه اینترمدیت غرب امریکا به سررسید ماه اکتبر با 14 سنت یا 0/3درصد افزایش به 43/44 دلار در هر بشکه رسید.

چهارشنبه: پس از اعلام آمار هفتگی مربوط به ذخایر نفتی ایالات متحده امریکا، قیمت نفت افزایش یافت. ذخایر نفتی امریکا نسبت به هفته قبل کاهش چشم‌گیری داشته است. در حالی که پیش‌بینی تحلیل‌گرها افزایش 3/2 میلیون بشکه‌ای نفت را نشان می‌داد، آمارهای واقعی منتشر شده کاهش 6/2 میلیون بشکه را گویا شد و به عنوان یکی از دلایل افزایش نفت در این روز به حساب آمد. دلیل دیگر افزایش روز چهارشنبه قیمت نفت تصمیم بانک مرکزی امریکا بود؛ چراکه تصمیم فوق منجر به کاهش ارزش دلار شد و دارایی‌هایی که به دلار مبادله می‌شوند، تحت تأثیر این عامل قرار خواهند گرفت و در این میان نفت نیز همانند طلا از این قاعده مستثنی نبود. به طوری که قرارداد آتی نفت پایه خام اینترمدیت غرب آمریکا با 2/8درصد افزایش به 45/34 دلار در هر بشکه رسید.

پنجشنبه: ذخایر نفتی امریکا برای سومین هفته متوالی با کاهش مواجه شد و همچنین ارزش دلار نیز به دلیل ثابت ماندن نرخ بهره امریکا افت کرد که در مجموع عاملی برای رشد قیمت نفت شدند. در بازار بورس نیویورک، قرارداد آتی نفت خام پایه اینترمدیت غرب امریکا با سررسید ماه نوامبر 98 سنت یا به عبارتی 2/2درصد افزایش یافت و به قیمت 46/32 دلار در هر بشکه رسید که بالاترین سطح آن در دو هفته اخیر است. برخلاف نفت خام و طلا که پس از آگاهی فعالان بازارهای مالی از عدم تغییر نرخ بهره امریکا، روند صعودی خود را شروع کرده‌اند، گاز طبیعی از زمان اعلام این خبر روند نزولی به خود گرفته و قیمت آن کاهش یافت..

جمعه: بازار نفت در این روزها شاهد اخبار و گزارش‌های مهمی از جلسات دو جانبه کشورهای صادرکننده نفت قبل از همایش بین‌المللی انرژی در الجزایر می‌باشد که همین امر منجر به کاهش شدید قیمت آن در روز جمعه شد. بازدید مقامات بزرگترین کشور تولیدکننده نفت (عربستان) و کشور ایران به عنوان کشورهای صادرکننده نفت عضو اوپک، درحاشیه جلسه رسمی آخر هفته در الجزایر می‌تواند تأثیر زیادی در معاملات نفت داشته باشد. نشست 28ام سپتامبر در الجزایر با شرکت اعضای اوپک و سایر کشورهای صادرکننده نفت غیر عضو اوپک در رابطه با تصمیم‌گیری در خصوص فریز نفت برگزار خواهد شد و فعالان بازار منتظر اخبار حاصله از این نشست برای دخیل کردن در معاملات خود هستند.

42-8




دانلود نسخۀ PDF