در هفته گذشته عواملی همچون ادامه نگرانیها از اوضاع بازارهای نوظهور، کنفرانس خبری بانک مرکزی اتحادیه اروپا همراه با انتشار گزارشهایی از اوضاع اقتصادی امریکا، اروپا و چین به بروز نوساناتی در قیمت ارزها، طلا، نفت و فلزات منجر شد.
روز دوشنبه؛ ادامه نگرانیها از تأثیر منفی اوضاع بازارهای نوظهور بر اقتصادهای توسعهیافته و نیز احتمال کند شدن روند بهبود اقتصادی چین، ریسکپذیری فعالان بازار را در اولین روز معاملاتی هفته گذشته دستخوش تغییر کرد و نه تنها موجب افت بازارهای سهام در این روز شد بلکه سرمایهگذاران را به خرید ارز مطئنتری همچون ین ژاپن سوق داد.
به علاوه در حالیکه از یک سو انتشار گزارش ناامیدکنندهای از وضعیت اقتصادی امریکا بر ریسکگریزی سرمایهگذاران افزود از سوی دیگر مثبت بودن آمار و ارقام منتشر شده از اوضاع اقتصادی اروپا نرخ برابری یورو به دلار را قوت بخشید.
روز سهشنبه؛ انتشار گزارشهای مطلوبی از وضعیت درآمد سه ماهه شرکتها و درنتیجه امیدوار شدن به ادامه روند بهبود اقتصادی در امریکا تا حدی از شدت فشار منفی ناشی از وخامت بازارهای نوظهور کاست و بازارها را در روز سهشنبه تقویت کرد.
در این میان بهبود شاخص دلار و افت ارزش یورو به دلیل نزدیک شدن به نشست خبری بانک مرکزی اتحادیه یورو و احتمال اجرای سیاستهای انبساطی بیشتر از سوی این نهاد به خاطر ادامه رکود در منطقه پولی یورو به افت نرخ برابری یورو به دلار انجامید.
روز چهارشنبه؛ انتشار چندین گزارش اقتصادی متفاوت از وضعیت امریکا و اروپا در روز چهارشنبه نوساناتی را در بازارهای سهام پدید آورد. به عنوان مثال در حالیکه ضعیف بودن گزارشی از بازار کار امریکا فشار رو به پایینی بر بازارهای سهام وارد ساخت، گزارش دیگری حاکی از رشد بخش خدمات امریکا در ماه ژانویه بود که ریسکپذیری را قوت بخشید.
به علاوه بااینکه گزارشهای مربوط به درآمد برخی از شرکتها تا حدی امیدبخش بودند اما نگرانیها از شرایط بازارهای نوظهور پس از انتشار آمار و ارقام نه چندان مطلوبی از روسیه و آفریقای جنوبی همچنان ادامه یافت و رشد تقاضا برای ین در این روز هم جو کلی ریسکگریزی در بازار را تأیید کرد.
روز پنجشنبه؛ آرامش نسبی در بازارهای سرمایه ترکیه، آفریقای جنوبی و هند به رشد بازارهای سهام کشورهای توسعه یافته کمک کرد و تمایل سرمایهگذاران برای ریسکپذیری را افزایش داد.
همانطور که انتظار میرفت بانک مرکزی اروپا نرخ بهره را پایینتر نیاورد و ظاهراً ترجیح داد در این روز اقدام خاصی برای مقابله با رکود پیش آمده در منطقه پولی یورو انجام ندهد. اگرچه بنا بر اظهارات مقامات رسمی این نهاد همچنان مترصد است تمام تلاش خود را برای حل معضل رکود به کار گیرد.
روز جمعه؛ اعلام خبر کاهش نرخ بیکاری امریکا در روز پایانی هفته به عنوان یکی از اهداف اصلی سیاستهای انبساطی فدرال رزرو بعد از بحران مالی، امید را به بازارهای سهام بازگرداند و موجب شد سرمایهگذاران نسبت به روند بهبود اقتصادی در بزرگترین اقتصاد دنیا امیدوار شوند.
از سوی دیگر درحالیکه دادگاه قانون اساسی آلمان برنامه خرید اوراق قرضه بانک مرکزی اروپا را به دادگاه اتحادیه اروپا ارجاع داد، بانک مرکزی اروپا پیشنویسی را درخصوص چگونگی نظارت بر بانکهای تجاری 18 کشور عضو منطقه پولی یورو از ماه نوامبر ارائه کرد.
در این روز ارزش دلار به دلیل انتشار گزارش نه چندان مطلوب دیگری از بازار کار امریکا تنزل یافت.
روز دوشنبه؛ در شرایطی که بازارهای چین با آغاز تعطیلات سال نوی چینی فعالیتی نداشتند، افت شاخص دلار و ریزش بازارهای سهام و همچنین افزایش نگرانیها نسبت به وضعیت بازارهای نوظهور عامل اصلی افزایش تقاضا برای طلا به عنوان کالایی با حاشیه ایمنی بالا در این روز بود.
روز سهشنبه؛ بازگشت آرامش به بازارهای سهام همراه با کاهش خرید فیزیکی طلا از سوی چین به دلیل بسته بودن بازارهای این کشور افت بهای طلا را در پی داشت.
روز چهارشنبه؛ انتشار خبر تعداد مشاغل ایجاد شده در بازار کار امریکا طی ماه گذشته به جز بخش کشاورزی که کمتر از مقدار پیشبینیشده بود، منجر به کاهش ریسکپذیری فعالان بازار و در نتیجه افزایش قیمت اونس در بازارهای جهانی شد.
روز پنجشنبه؛ فعالان بازار طلا در انتظار اعلام نتیجه گزارشهای مهمی بودند که احتمال میدادند میتواند بر تصمیم اخیر فدرال رزرو در مورد روند برنامه حمایتی امریکا تأثیر بگذارد.
روز جمعه؛ در این روز سپری شدن تعطیلات سال نوی چینی و بازگشت خریداران فیزیکی طلا به بازار و همچنین انتشار آمار و ارقامی مبنی بر کاهش اشتغالزایی در بخش غیرکشاورزی امریکا به رشد بهای طلا منجر شد.
روز دوشنبه؛ انتشار گزارشهای نامطلوبی از بخش تولیدی امریکا و چین به عنوان بزرگترین مصرفکنندههای انرژی در جهان و افزایش نگرانیها نسبت به کندشدن رشد اقتصادی این دو کشور
روز سهشنبه؛ افزایش تقاضا به علت سرد شدن هوا در امریکا و اروپا، احتمال کاهش عرضه از سوی تولیدکنندگان و ادامه نگرانیها از اوضاع اقتصادی امریکا و چین
روز چهارشنبه؛ کمتر از حد مورد انتظار اعلام شدن رشد موجودی ذخایر نفت امریکا طی هفته گذشته براساس گزارش سازمان اطلاعات انرژی امریکا و تشدید سرما در کشورهای غربی
روز پنجشنبه؛ کاهش عرضه نفت لیبی، ادامه نامساعد بودن هوا، انتشار گزارشهایی مبنی بر افت موجودی ذخایر نفت امریکا براساس گزارش مؤسسه نفت این کشور و کاهش مطالبات بیکاری امریکا در هفته گذشته
روز جمعه؛ بهبود چشمانداز تقاضا برای نفت خام، رشد تقاضا برای فراوردههای نفتی به دلیل ادامه سردی هوا و نیز افزایش نگرانیها از کاهش عرضه